رویش بسیار زیاد و شدید مو بر روی نقاط مختلف بدن همیشه مشکلی جدی برای بانوان و آقایان بوده است. اصولا ما زمان و هزینه ی قابل توجهی را
برای پاکسازی دست ها، بازوها و دیگر بخش های بدن را از موهای زائد اختصاص می دهیم. روش های سنتی و معمولی که برای از بین بردن موهای زائد بدن استفاده می کنیم شامل تیغ، وکس و یا کرم از بین برنده ی موهای زائد هستند که زمان بسیار زیادی را از ما می گیرند، دردناک و پرهزینه هستند. با گذشت یک دهه و با توجه به افزایش محبوبیت آن، لیزر موهای زائد بدن جز یکی از درمانهای زیبایی محسوب می شود. این دستگاه برای تمام نقاط از جمله صورت، چانه و دیگر بخش های بدن به نحو مطلوب اثر گذار است و مورد استفاده قرار می گیرد.
به موهایی که در نواحی مانند صورت، پشت لب، پیشانی، گوشها، گردن، شکم، پاها، زیر بغل و ناحیه تناسلی، پوست صورت، چانه، زیر چانه و گونهها رشد میکند، موی زائد گفته میشود زیرا از بین بردن موهای این نواحی کاری دشوار است و از این رو برای افراد خوشایند نیست.
بشر تاکنون روشهای زیادی برای رفع موهای زائد ابداع کرده است، برخی روشها که موقتی و قدیمی هستند عبارتند از: دستگاههای موکن خانگی، اپیلاسیون، کرم ها و پودرهای موبر، بند انداختن و استفاده از موچین، تیغ اصلاح، اپیلاسیون و محلولهای شیمیایی. پس از بکارگیری روش های مذکور موهای زائد دوباره رشد خواهند کرد و حتی هر کدام از این روشها می توانند عوارضی مانند حساسیت نیز ایجاد کنند.
امروزه با توجه به موقتی بودن و دردناک بودن و عوارض روشهای قدیمی، دیگر این روشها استفاده نمیشوند و روشهای جدید و اثرگذارتری جایگزین آن شده است.
در، برای از بین بردن موهای زائد از جدیدترین و پیشرفتهترین روشهای درمانی برای این منظور استفاده میشود. ما از آخرین و پیشرفتهترین لیزرها و روشها برای از بین بردن سریعتر و موثرتر موهای زائد استفاده میکنیم و در این مقاله قصد داریک اطلاعات جامعی درباره لیزر بدن ، مزایا و عوارض آن در اختیار شما قرار دهیم.
در حال حاضر لیزر بهترین روش درمان برای موهای زائد به شمار می رود و برای موهای زائد تمام بدن و برای تمام سنین قابل استفاده است و بسیار سریعتر از روش های فیزیکی دیگر قابل انجام است.
لیزر یک پالسی از نور است که با حفظ سلامت بافتهای اطراف به گرما تبدیل شده و با نفوذ به فولیکول مو، توسط پیگمنت های موجود در مو جذب شده و موجب از بین رفتن موها درون پیاز مو میشود. رفع موهای زائد روشی دائمی است زیرا با انجام آن احتمال رویش مجدد مو از بین میرود و به پوست آسیب گرمایی نمیرسد.
برای رفع انواع موهای زائد میتوان از تنوع لیزرها و منابع نوری آنها استفاده کرد. لیزر موهای زائد منجر به کاهش دائمی و دراز مدت موهاش شده و روشی غیر تهاجمی است.
استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد بدن برای همه افراد با انواع و رنگهای مختلف پوست امکان پذیر است. پیش از این از روش درمانی لیزر برای رفع موهای زائد تنها برای افراد با رنگ پوست روشن استفاده میشد اما با پیشرفت تکنولوژی، امروزه این جراحی برای بیماران با رنگ پوست تیره هم انجام میشود و برای آن ها امن بوده و خطری ندارد.
برای از بین بردن موهای زائد در بیشتر افراد باید چند مرحله لیزر انجام شود و باید به مراقبتهایی که پس از انجام لیزر نیاز است توجه داشت.
دوره درمان لیزر به دلیل متفاوت بودن افراد و الگوی رشد موها، در هر فرد متفاوت است اما به طور میانگین برای برطرف شدن موها بین ۳ تا ۷ جلسه نیاز است.
در روش لیزر درمانی موهای زائد بدن که منجر به حذف و کاهش موها می گردد، از تابیدن نوری با طول موج کنترل شده به ریشه ی مو استفاده می شود. در این روش موهای زائد نواحی مختلف بدن طی چند جلسه با فواصل معین ،حذف ،ظریفتر ، روشن تر و رشد آنها کند می شود. باید توجه داشته باشیم که قبل از انجام لیزردرمانی، حتماً به شرایط بدنی خود و عوارض لیزر بدن که ممکن است برای ما به وجود بیاید دقت نماییم.
لیزر درمانی در بین زنان طرفداران بیشتری نسبت به مردان دارد . در زنان لیزر درمانی برای رفع موهای زائد نواحی صورت، گردن ،دور نوک سینه، بین دو سینه، دست ها، زیربغل ، پاها و اطراف و پایین ناف به کار برده می شود .
چنانچه فرد بخصوص زنان، سابقه ی بیماری های هورمونی چون اختلالات تخمک گذاری ،سایر علائم اختلالات هورمونی چون ریزش مو ، جوش زدن صورت و چرب و پرتقالی شدن پوست و سابقه ی نازایی را نداشته باشند و قاعدگی منظمی نیز داشته باشند ، با ثابت ماندن طولانی مدت موها و نرمال بودن تست هورمونی می توان بدون دستور دارویی خاص، لیزر درمانی را شروع کرد.
در غیر این صورت با وجود اختلالات هورمونی لیزر درمانی کند و بی اثر خواهد بود که باید با انجام آزمایشات و مصرف دارو درجهت کاهش و درمان این اختلالات هورمونی اقدام نمود و سرانجام می توان به نتیجه ی خوبی از لیزر درمانی دست یافت.
لیزر روشی موثر و آسان برای از بین بردن همیشگی موهای زائد شما است و موجب میشود که پوستی نرم و درخشان داشته باشید و دیگر لازم نیست به طور مرتب از تیغ و موچین استفاده کنید. یکی از بزرگترین مزایای از بین بردن موهای زائد با لیزر نسبت به وکس، الکترولیز و دیگر روشهای رفع موهای زائد درد کمتر آن است. در کنار رفع موهای زائد با لیزر از دیگر درمانهای مبتنی بر استفاده از لیزر بهرهمند است مانند درمان واریس، جوانسازی و ترمیم پوست و درمان فوتودینامیک آکنه و جوش..
بطور کل مزیتهای از بین بردن موهای زائد با لیزر عبارتند از:
• ایجاد ظاهری بهتر موجب ایجاد احساس مثبت و خوبی در شما میشود، دیگر به خاطر رشد موهای صورت و یا دست و پاها نگران یا خجالت زده نخواهید شد. به طور کلی باعث افزایش اعتماد به نفس در شما میشود.
• شاید بدون حساب و کتاب کردن و تنها با شنیدن هزینه انجام لیزر تصور کنید که درمان گرانی است، اما اگر عمیقتر بررسی کنید انجام لیزر منجر به صرفهجویی در هزینه نیز میشود. زیرا در طولانی مدت استفاده از دیگر روشها که موقتی هستند، بسیار گرانتر خواهد بود.
• یک بار زمانی را صرف انجام لیزر خواهید کرد و برای همیشه از شر موهای زائد و دردسرهای آن آسوده خواهید بود. دیگر نیاز ندارید به طور مرتب اپیلاسیون و … را انجام دهید و در زمان شما صرفه جویی زیادی خواهد شد.
• با انجام لیزر دیگر مشکلاتی نظیر رشد مو در زیر پوست و عفونت و درد ناشی از آن را نخواهید داشت.
• برای رفع و کاهش موهای زائد استفاده از درمان لیزر مورد تایید FAD قرار گرفته است.
• این درمان سریع است و نیاز به جراحی و یا بستری شدن ندارد و پس از انجام آن قادر به حرکت هستید.
• در میان تمام روشهای موجود، درد و ناراحتی کمتری دارد.
• بسیار سریع میتوانید وسعت زیادی از موهای زائد را از بین ببرید.
• این روش اثر مضری بر پوست ندارد.
• با توجه به حساسیت محل می توان آن را تنظیم کرد.
نواحی مناسب بدن برای از بین بردن موهای زائد با لیزر
هر قسمت از بدن که بخواهید را میتوان با لیزر درمان کرد. اما در زنان انجام لیزر در کشاله ران، بازوها، لب بالا، چانه، و زیر بغل رایجتر است. در مردان بیشتر در شانهها، کمر و ناحیه ریش لیزر انجام میشود.
• ۶ هفته قبل از لیزر موهای زائد از وکس یا اپیلاسیون موهایتان، اجتناب کنید تنها راهی که برای از بین بردن موهایتان تا قبل از لیزر درمانی دارید شیو کردن میباشد به این دلیل که ریشه مو برای پروسه لیزر، باید دارای فولیکول باشد. وکس و اپیلاسیون فولیکول مو را از بین میبرد، بنابراین لیزر برای نتیجه دادن هدفی ندارد.
• ۳ یا ۴ روز قبل از لیزر موهای زائد ناحیهای از بدنتان که قرار است تحت درمان قرار بگیرد را لایهبرداری نرم کنید. زمانی که سلولهای پوست مرده را با لایهبرداری از سطح حذف میکنید، در واقع به لیزر اجازه میدهید مسیری روشنتر از ریشه مو پیدا کند. همچنین پوست مرده یا خشک بعضی اوقات ممکن است پس از درمان باعث ایجاد قرمزی جزئی شود.
• شب قبل از لیزر موهای زائد مناطقی که قرار است تحت لیزر قرار بگیر شب قبل از درمان شیو کنید. نواحی از پوست که قرار است لیزر شود باید صاف باشند زیرا هر مویی که بالای سطح پوست قرار دارد، انرژی لیزر را قبل از رسیدن به ریشه در فولیکول جذب میکند. این میتواند سطح پوست را هدف قرار بگیرد و نتایج ضعیفی داشته باشد. صبح درمان به فکر شیو کردن نیافتید، چون قطعا میتواند باعث آسیب پوست شما شود.
• روز درمان اطمینان حاصل کنید که تمام نواحی که قرار است تحت درمان لیزر قرار بگیرد از هرگونه نرمکننده، کرم و محصولات آرایشی عاری باشند. اسپری، کرمهای برنزه و مرطوب کننده، روغنها و تموم محصولات آرایشی وقتی در معرض پرتو لیزر قرار میگیرند میسوزند و به پوست شما آسیب میزنند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که روز درمان پوست شما کاملا پاکیزه و عاری از هرگونه محصولات آرایشی باشد.
• بعد از درمان ممکن است با التهاب و درد کمی مواجه باشید. اگر معمولا برای تسکین دردهای خود از ایپوبروفن استفاده میکنید باید به شما بگوییم که در این شرایط اصلا این قرص را مصرف نکنید زیرا بروفن ممکن است باعث التهاب پوست شما شود. بهتر است بعد از درمان از کرمهای مسکن التهاب مانند بتامتازون استفاده کنید تا التهاب و درد پوست شما آرام بگیرد.
• مسکن درد
• لطفا در هر شرایط ما را از تغییرات در شرایط پزشکی خود مطلع کنید. اگر به تازگی از داروی جدیدی استفاده میکنید یا در فاصله درمان آفتاب گرفتهاید یا هر چیز مشابه این که پزشک یا متخصص معالج شما از آن آگاه نیست ما را باخبر کنید زیر عدم این اطلاع رسانی ممکن است به پوست شما آسیب بزند یا تحمل درد هنگام درمان را برای شما غیر ممکن کند. مراحل لیزر بدن
رفع موهای زائد بدن با لیزر بدون کمترین صدمهای به پوست؛ بر آسیب فولیکولهای مو مبتنی است. ملانین موجود در ساقه و فولیکول مو نور تابشی لیزر را جذب و به انرژی گرمایی تبدیل میکند، به این ترتیب دمای مو بالا میرود که اگر این دما به اندازه کافی بالا باشد، به ساختارهای مو آسیب زده میشود که قابل برگشت نیست در نتیجه از رشد مجدد مو جلوگیری میشود. لیزر موهایی را که در دوره درمان در سیکل رشد قرار دارند، از بین میبرد و از آنجایی که بقیه موها در زمانهای مختلف وارد این سیکل میشوند، درمان باید برای از بین بردن فولیکولهای ناحیه مورد نظر در چند مرحله تکرار شود.
به طور کلی درمان با لیزر برای افراد با پوست روشن و موی تیره به جلسات کمی نیاز دارد، پس توجه داشته باشید اگر هم قصد انجام لیزر و هم برنزه کردن را دارید، ابتدا لیزر را انجام دهید و سپس برای برنزه شدن اقدام نمایید. اما به طور کلی لیزر برای درمان بیشتر افراد با رنگ پوستهای مختلف و حتی درمان موهای قهوهای روشن نیز استفاده میشود. گفتنی است موهایی که به طور طبیعی به رنگ زرد، قرمز روشن یا سفید هستند رنگدانه کمی در ریشه خود دارند، بنابراین واکنش هر فرد به رفع موهای زائد با لیزر متفاوت است و برخی به تعداد درمانهای بیشتری نیاز دارند. موهایی که مجدداً پس از لیزر میرویند، نازکتر و ظریفتر از قبل از درمان هستند؛ گاهی اوقات نمیتوان موهای زائد را به طور کامل با لیزر از بین برد.
استفاده از لیزر برای کودکان نیز مناسب است. در مواردی مثل خال مادرزادی مودار و یا پرمویی میتوان با لیزر موهای زائد را از بین برد. اما برای انجام لیزر در کودکان، باید حداقل ۱۲ سال سن داشته باشند تا شیوه درمان را متوجه شده و همکاری کنند.
تمامی پزشکان تعداد جلسات حداقل ۴ تا ۶ جلسه را پیشنهاد می کنند. لیزر موها باعث از بین رفتن ۱۰۰ درصدی نمی شود. در بهترین حالت نتیجه گیری ۸۰% می باشد. در گروهی از افراد (٥٪) ممکن است تنها پاسخ درمانی به شکل نازک تر شدن تارموها باشد و هرگز شاهد ریزش مو نباشیم.
هر تار مو در سه مرحله رشد می کند. اما فقط در فاز رشد فعال، تراکم ملانین در پیاز مو به اندازه ای است. که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند. از آنجائیکه در هر مقطع زمانی تنها یک سوم موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل ۴ تا ۶ جلسه برای از بین بردن موهای زائد بدن با لیزر مورد نیاز است. افرادی که دارای پوست تیره یا موهای روشن هستند نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.
تعداد جلسات درمان بخصوص در متقاضیان با موهای باریک ، موی روشن، پوست تیره ، وجود اختلالات هورمونی زمینه ای ، نامنظمی سیکلهای ماهیانه ، و نیز در خصوص آقایانی که تمایل به پیرایش موهای صورت و یا پشت گردن دارند بیشتر خواهد بود و گاهی تا ۱۲ جلسه نیز خواهد بود.
نتیجه نهایی درمان کاهش نسبی قابل توجه در تعداد و ضخامت موها می باشد و تقریبا در هیچ شرایطی پوست بطور کامل عاری از مو نخواهد گردید. همانطور که پیش از این ذکر شد، لازم به ذکر است که تعداد جلسات در آقایان دو برابر خانم هاست.
این روش به دلیل ارزان و در دسترس بودن در قدیم بسیار کاربرد داشته است. اما در اصل فقط نوعی پرتو تقویت شده می باشد که به اشتباه گاهی به آنها لیزر هم می گویند. در لیزر های خانگی نیز از IPL استفاده می شود که نتیجه مطلوبی برای فرد به دنبال ندارد. اما این دستگاه نیز مزایای خاص خود را داراست . برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه آی پی ال می توانید مقاله مرتبط با آی پی ال IPL را مطالعه بفرمایید.
لیزر دایود برای انواع رنگ پوست ها مورد استفاده قرار می گیرد. قدرت نفوذ این لیزر به فولیکول های مو نسبتا زیاد است. از عوارض جانبی آن می توان به قرمزی بعد از انجام لیزر اشاره کرد. تکنولوژی دایود هم خیلی خوب و موثر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه دایود می توانید مقاله مرتبط با لیزر دایود را مطالعه بفرمایید.
این لیزر با طول موج 1064 نانومتر، منحصرا برای نواحی تیره و پوست گندمی و تیره طراحی شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه ان دی یاگ می توانید مقاله مرتبط با لیزر ان دی یاگ را مطالعه بفرمایید.
لیزر “الکساندرایت” (الکس) با طول موج ٧۵۵ نانومتر نوعی لیزر اختصاصی جهت جذب توسط رنگدانه های مو (ملانین) است که عملکرد آن منحصرأ جهت از بین بردن موهای زائد می باشد و در حال حاضر محبوب ترین لیزر موی زائد در ایران است.در واقع “الکساندرایت” مکانیسم لیزر بوده و بر خلاف تصور عموم برند دستگاه نمی باشد. این تکنولوژی در دو نوع الکساندرایت و الکساندرایت کوترا در کلینیک های تخصصی پوست جهت رفع موهای زائد مورد استفاده قرار می گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مزایا و معایب هر کدام از این دو نوع لیزر شما می توانید مقالات مرتبط با لیزر الکسانداریت و الکس سرد را مطالعه بفرمایید.
لازم به ذکر است جهت آشنایی بیشتر با انواع دستگاه های لیزر موهای زائد بدن که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشد و به لحاظ کاربرد و عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند، می توانید مقاله مرتبط با لیزر موهای زائد را مطالعه بفرمایید.
همان طور که برای هر درمانی عوارضی وجود دارد ؛ لیزر درمانی نیز از این قاعده مستثنی نیست ، عوارض لیزر درمانی موهای زائد در بدن همان عوارض ناشی از نور تابیده شده دستگاه لیزر به پوست و موی فرد می باشد.
اما بطور کل عوارض ناشی از لیزر موهای زائد بسیار کم است است و به شکل عوارض جانبی مانند سوختگی ، تاول ، عفونت ، تغییر رنگ پوست مثل تیرگی یا لک ، قرمزی ، التهاب ، حساسیت ، تورم ، کم رنگ شدن تاتو و ایجاد اسکار در پوست پدیدار میشود. سوختگی ناشی از لیزر درمانی در افراد با پوست تیره بروز می کند ، زیرا نور لیزر جذب ملانین موجود در ریشه ی موهای تیره و پوست های تیره می گردد ، از این رو لیزر درمانی در افراد با موی تیره و پوست روشن بهتر جواب می دهد و شاهد سوختگی در افراد روشن پوست نخواهیم بود .
عوارض لیزر درمانی کم و موقتی هستند و چنانچه این کار در مراکز تخصصی و توسط یک پزشک باتجربه انجام شود ، این عوارض به حداقل می رسند زیرا پس از هر جلسه با بررسی و ارزیابی پوست ، متخصص تنظیمات بهتری را بر پوست اعمال می کند. در مراکز غیر تخصصی ، نحوه ی اعمال صحیح لیزر بر فرد صورت نمی پذیرد و روند رشد و کاهش موها و عوارض ناشی از لیزر مورد بررسی قرار نمی گیرد.
عوارض جانبی دائمی به ندرت بروز مییابد و اگر عوارضی پدیدارشود معمولاً ظرف کمتر از چند روز برطرف میشود. متخصصین کلینیک دکتر عسگری خطرات و عوارض جانبی احتمالی را قبل از شروع درمان به متقاضیان اطلاع میدهند.
همانطور که پیش از این به آن پرداختیم در لیزر موهای زائد بدن رنگدانه های تیره مو مورد هدف قرار می گیرند و با تابش اشعه از رشد مجدد فولیکول مو جلوگیری می شود. تا به حال تحقیق اثبات شده ای برای بررسی میزان آسیب و یا عدم آسیب به جنین با لیزر وجود نداشته است و هیچ منعی در این خصوص وجود ندارد، اما از آنجایی که در دوران بارداری و شیردهی باید از هر گونه عمل غیرضروری پرهیز کرد به همین دلیل پزشکان لیزر موهای زائد را برای خانم های باردار توصیه نمی کنند.
همچنین از سویی دیگر تغییرات هورمونی در دوران باردای و شیردهی ممکن است باعث بازگشت بخشی از موهای زائد شود، به همین دلیل اگر قصد بارداری دارید، بهتر است لیزر موهای زائد را از چند ماه پایانی شیردهی آغاز کنید.
• پوست شما ممکن است چند روز پس از درمان حساس باشد. این طبیعی است بنابراین از گرما، اصطکاک و محصولات آرایشی ممانعت کنید. لباسها و شلوارهای ترجیحا آزاد بپوشید.
• آلوئه ورا تنها محصول موضعی است که ۲۴ ساعت پس از درمان میتوانید استفاده کنید. آلوئه ورا کمک میکند تا پوست شما خنک شود و هر گونه تحریک پایدار را کاهش میدهد. برخی از مرطوبکنندهها از موادی تشکیل شدهاند که میتوانند پوست را تحریک کنند، بنابراین فقط ALOE VERA برای ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول به شما پیشنهاد میشود.
• ضدآفتابها به شما کمک میکنند تا نواحی از بدن شما که تحت درمان قرار گرفتهاند از اشعه آفتاب در امان باشد و پوست شما را ایمن نگه میدارد.
• بعد از لیزردرمانی صورت، تنها اجازه دارید از مواد آرایشی معدنی استفاده کنید. اغلب مواد آرایشی پس از درمان پوست شما را تحریک میکنند. بنابراین به پوست خود حداقل تا ۲۴ ساعت استراحت دهید و از مصرف هرگونه لوازم آرایشی خودداری کنید.
• ممکن است بعد از درمان با قرمزی پوست یا لکههای کوچک قهوهای روی پوست خود مواجه شوید. جای هیچ نگرانی نیست زیرا این لکهها ماندگار نیستند و بعد از چند روز از روی پوسن شما محو میشوند.
• 4 یا 5 روز بعد از لیزر بدن شما باید پوستههای منطقه درمان شده را از بین ببرید. گاهی اوقات پوست مرده یا خشک میتواند پس از درمان قرمزی کمی ایجاد کند، بنابراین بهتر است که بعد از درمان حفاظت از پوست خود را در اولویت قرار دهید.
• از وکس یا اپیلاسیون موهایتان، در طول دوره درمان اجتناب کنید تنها راهی که برای از بین بردن موهایتان دارید شیو کردن میباشد به این دلیل که ریشه مو برای پروسه لیزر، باید دارای فولیکول باشد. وکس و اپیلاسیون فولیکول مو را از بین میبرد، بنابراین لیزر برای نتیجه دادن هدفی ندارد.
• از کرم و روغنهای برنزه کننده بعد از درمان و در طول درمان خودداری کنید زیرا پوست شما بعد از درمان بسیار حساس است و پوست شما آسیب میبیند یا میسوزد.
• 5 تا 14 روز پس از درمان ریزش مو کم کم در مناطق درمان شده شروع میشود. این ریزش کاملا طبیعی است برای اینکه شما به پوست صاف موردنظر خود برسید.
• ما انجام درمان طی یک جلسه بین ۱ تا ۳ بار در سال بسته به نوع پوست و تراکم مو را به شما توصیه میکنیم.
هزینه لیزر موهای زائد بدن بسته به عواملی از قبیل وسعت ناحیه ای تحت درمان، نوع لیزر و تعداد جلسات درمانی مورد نیاز برای هر شخص متفاوت است.
توجه داشته باشید که نتیجه گیری در لیزر مو ۱۰۰ در صدی نیست. دلیل عمده این امر نیز مواردی زیادی است. همچون اختلالات هورمونی درمان نشده یا ناقص درمان شده، زمینه های ژنتیکی. موارد دیگری مانند کیستهای تخمدان ، درمان جهت ناباروری ، وجود استرسهای شدید روحی و کاهش وزن زیاد از طریق تاثیر بر محور هیپوتالاموس – هیپوفیز. عدم استفاده مناسب از ضد آفتابها و برنزه شدن پوست می توانند سبب شکست درمان یا رشد مجدد موها شوند.
میزان تاثیر حداکثری لیزر مو تا ۸۰ درصد می باشد. اما هیچگونه تضمینی در خصوص عدم رشد مجدد موها و یا برطرف شدن کامل موی محل لیزر وجود ندارد. بنابر اين از بین بردن موهای زائد با لیزر تضمینی اصلا از نظر علمی درست نیست. این امر نه به مشکلات تکنیکی یا روش انجام لیزر بلکه ریشه گرفته از ماهیت ارگانیسم انسانی است. در ۵ درصد مواقع ممکن است هیچگونه پاسخ درمانی را حتی بعد از ۱۰ جلسه لیزر موهای زائد شاهد نباشیم.
با این حساب فریب تبلیغات کلینیک های مختلف را نخورید. تبلیغات حذف کامل موها دروغی بیش نیست. البته لازم به ذكر است كه در درصد بسيار كمى از افراد نزديك به صد در صد موها از بين مى رود.
اولا باید دانست که امروزه تمام سیستمهای موجود با کمک انرژی نورانی کار می کنند و اصطلاحا با عنوان ” لیزر” شناخته می شوند در حالیکه به لحاظ تکنیکی بسیاری از این سیستمها اساسا لیزر محسوب نمی شوند مانند سیستمهای آى پى ال،ايلايت نور با شدت بسیار بالا هستند. هر کدام از سیستم ها برای تیپ خاص پوست و مو کاربرد دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هر کدام از لیزرهای بدن شما می توانید مقاله مرتبط با انواع لیزر موهای زائد را مطالعه بفرمایید.
لیزر موهای زائد به هیچ عنوان سرطان زا نیست. با توجه به اینکه محدوده طول موجی که لیزر موهای زائد استفاده می شود در محدوده غیر یونیزان است لذا تا کنون هنوز هیچگونه مدرک معتبر علمی تا کنون دال بر زیانبار بودن لیزر برای بافتهای بدن ارائه نشده است. بنابراین تا این لحظه از بین بردن موهای زائد با لیزر یکی از ایمن ترین و بی خطر ترین روشهای درمان فیزیکی به شمار می رود.
با توجه به مکانیسم خاص اثر لیزر بر روی مو و ارتباط آن با مسائل متعددی چون رنگ پوست بیمار ، رنگ موها، ضخامت موها، دلیل زمینه ای ایجاد موهای زاید و بسیاری موارد دیگر، حقیقتا” تعیین دقیق تعداد جلسات مشخص برای لیزر موهای زاید امکان پذیر نمی باشد.
با توجه به درصد کاهش موی زائد در هر جلسه و رنگ پوست معمول در بیماران ایرانی به طور تقریبی ۵ تا ۸ جلسه لیزر جهت ایجاد کاهش واضح در موها مورد نیاز می باشد، اما این امر به این معنی نیست که بعد از پایان این تعداد جلسات حتما” تمام موها از بین رفته باشند و هیچگونه مویی در محل وجود نداشته باشد. به طور معمول با پیشرفت جلسات لیزر موها در محل نازک شده و تعداد آنها کمتر می شود. اما اگر علیرغم ادامه جلسات لیزر چنین اثری مشاهده نشود یا رضایت بخش نباشد در این صورت حتما” باید ناهنجاری هورمونی زمینه ای ، مصرف داروها، اختلالات هورمونی درمان نشده یا ناقص درمان شده و گاهی پرموئی ژنتیک و سایر موارد دیگر مانند درمانهای ناباروری مد نظر قرار گیرد.
مشورت با پزشک معالج در این موارد توصیه می شود و ممکن است نیاز به مشاوره با همکاران متخصص غدد داخلی یا زنان و زایمان جهت حل مشکلات همراه ، مورد نیاز باشد. به همین دلایل، تعیین دقیق تعداد جلسات لیزر به هیچ وجه امکانپذیر نمی باشد
به هیچ عنوان لیزر مو زائد همیشگی نیست و معمولا بعد از اتمام جلسات لیزر با فاصله ۶ تا ۸ هفته یکبار (حداقل ۴ تا ۱۰ جلسه) میزان موفقیت تا حدود ۸۰ درصد خواهد بود. برای اینکه این نتایج باقی بماند باید در سال اول حداقل هر سه تا ۴ ماه یکبار و در سال دوم هر ۶ ماه یکبار و از سال سوم به بعد حداقل سالانه یک بار لیزر موهای زائد تجدید گردد. به این ترتیب تعداد موها به طور متوسط ۶۰ تا ۸۰ درصد کم می شود. در غیر اینصورت در ۷۵ درصد موارد موها طی ۲ سال اول شروع به بازگشت خواهند نمود.
در لیزر موهای زائد از دستگاه لیزر زیبایی استفاده میشود که شدت و انرژی آن با توجه به نوع مو و پوست تنظیم میشود. لیزر پرتو نور را به سمت رنگدانه موجود در فولیکولهای مو هدایت میکند و موجب میشود که فولیکول از ریشه از بین برود و شاهد رشد مو نخواهیم بود
برای شروع لیزر موهای زائد حداقل سن تایید شده میتواند ۱۴ سالگی باشد، اگرچه متخصصان کلینیک پوست و زیبایی توصیه میکنند تا زمان بلوغ کامل صبر کنید و اگر مراجعهکننده خانم است باید سیکل عادت ماهیانهاش آغاز شده باشد. خانمها نباید شرایط سلامتی خاصی مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و باید از لحاظ هورمونی در شرایط ثابت باشند.
لیزر درمانی در صورت آفتاب سوختگی یا حتی برنزه بودن پوست توصیه نمیشود. از ۴ هفته قبل از درمان نباید در معرض آفتاب قرار بگیرید. بهترین زمان برای شروع لیزر درمانی فصل پاییز یا زمستان است تا با نزدیک شدن به فصل تابستان پوستی صاف و بدون مو داشته باشید.
اگر به تازگی وکس کردهاید، نمیتوانید به این زودی لیزر درمانی داشته باشید. قابل ذکر است که لیزر رنگدانه فولیکول مو را هدف قرار میدهد و فولیکول باید وجود داشته باشد تا درمان انجام شود بنابراین بهترین کار این است که موها را یک روز قبل از درمان با تیغ بتراشید و به هیچ عنوان با انبوهی از موهای زائد سر جلسه درمان حاضر نشوید!
در اولین جلسه لیزر متخصص بخش کوچکی از پوست را تست میکند؛ پوست تمام متقاضیان واکنش مناسب به لیزر نشان نمیدهد و در بعضی انواع پوست مشکلات رنگدانهای، تغییر رنگ و اسکار یا جای زخم مشاهده میشود. بنابراین حتی فکرش را هم نکنید که بتوانید با پوست برنزه متقاضی لیزر موهای زائد باشید.
مدت زمان هر جلسه لیزر به ناحیهای از بدن که تحت درمان است بستگی دارد. لیزر موهای زائد زیربغل و بیکینی معمولاً زمانش سریعتر است، اما لیزر پاها یا پشت بدن اندکی بیشتر طول میکشد. طول هر جلسه از ۲۰ دقیقه تا ۱ ساعت متغیر است
بدن در یک جلسه مقدار مشخصی نور و گرمای لیزر را میتواند جذب کند؛ اما شما بهترین نتیجه را زمانی میگیرند که هر ۴ تا ۶ هفته یک بار برای درمان به کلینیک مراجعه کنید تا فولیکولهایی که از جلسه قبل وارد مرحله رشد شدهاند نابود کنید. نگران نباشید حدفاصل بین دوجلسه ساقههای مردهی مو خود به خود میریزد.
همانطور که گفتیم لیزر رنگدانه مو را هدف میگیرد بنابراین فولیکولهای موهای تیره معمولاً بهترین واکنش را به لیزر درمانی انجام میدهد. درمان رنگدانه قرمز، بور، سفید یا خاکستری اندکی دشوار است همچنین درمان پوستهای تیرهتر نیز قدری سختتر، اما امکانپذیر است. توصیه ما به شما این است که حتماً قبل از شروع درمان با متخصص مشورت کنید .
با اعمال هر پالس لیزر درد سوزنی شکل کوچکی را روی پوستتان احساس میکنید که البته نتیجه نهایی، ارزش تحمل این ناراحتی را دارد.
کرم ضدآفتاب بهترین دوست برای پوست شماست و استفاده از آن پس از لیزر درمانی ضروری است. پوست پس از لیزر موهای زائد، بسیار حساس میشود و باید به خوبی از آن مراقبت کنید.
موهای زائد پس از درمان باید خود به خود بریزد تا به نتیجه دلخواه دست یابید بنابراین بیرون کشیدن فولیکولها پس از لیزر موهای زائد شما را از نتیجه دلخواه دور میکند اما تراشیدن با تیغ اشکالی ندارد.
به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از درمان عطر، خوشبوکننده و دوش آب داغ را فراموش کنید و هفته نخست پس از درمان فقط با آب ولرم حمام کنید تا از نتیجه درمان لذت ببرید.
لیزردرمانی روشی ایمن، سریع و موثر برای رفع دائمی موهای زائد است. از بین بردن موهای زائد به روش لیزردرمانی موثر و ایمن است که تنها در مطب متخصصین پوست انجام میشود.
لیزر موهای زائد از بین برنده صد درصدی موهای شما نیست، و تنها چیزی که برای شما باقی میگذارد چند تار موی ظریف و نرم است که اصلاً جلب توجه نمیکند. کافی است این چند جلسه را تحمل کنید تا برای همیشه با موهای زائد خداحافظی کنید.
شات به هر بار تخلیه انرژی لیزر روی سطح پوست گفته می شود. در گذشته خیلی از مراکز لیزر موهای زائد، هزینه لیزر را بر اساس تعداد شات محاسبه می کردند، اما امروزه در اکثر مراکز در سراسر دنیا بر اساس ناحیه محاسبه می شود.
مکانیزم تمام لیزرها یکسان است: جذب توسط رنگدانه ها، پس اگر مویی کرکی و بور باشد هیچ لیزری موثر نخواهد بود، اینکه گفته می شود یک دستگاهی موثر است یا خیر، اصلا چنین چیزی از نظر علمی نداریم و تبلیغات غیرواقعی است، حتی در نواحی مانند صورت، بازو و… در برخی از افراد (مجدا تاکید می شود: در برخی افراد) قابلیت این را دارد شاهد تاثیر معکوس باشیم. برای اظهار نظر بهتر، که آیا موهای شما نازک است و یا قابل لیزر شدن حتما باید از نزدیک معاینه شوید.
پس از برنزه شدن به وسیله آفتاب و یا سولاریوم آنچه که به ظاهر هم زیبا و جذاب است، مولکول های دی ان ای آسیب دیده هستند که خودشان را از بین می برند تا سرطانی نشوند. از سوی دیگر پس برنزه شدن با روش های فوق پوست به شدت خشک و آسیب پذیر است به همین دلیل تاباندن اشعه لیزر بر روی پوست خشک و آسیب دیده منطقی نمی باشد.
به همین دلیل است که از پس از حمام آفتاب و یا سولاریوم تا چندین ماه اجازه انجام لیزر موهای زائد را نخواهید داشت. اما پوست هایی که ذاتا (مادرزادی) سبزه و برنزه هستند بله به سادگی می توان با استفاده از لیزر ان دی یاگ آنها را لیزر نمود. پیش از شروع لیزر و پس از مشاوره با پزشک، تعیین می گردد که کدام نواحی بدن شما با لیزر الکساندرایت و کدام نواحی با لیزر ان دی یاگ لیزر صورت بگیرد.
اگر خانم ها دچار رشد ناگهانی یا بی رویه موهای زائد در نقاط مختلف بدن هستند حتما باید قبل از لیزر مشکلات هورمونی آن ها بررسی شود. زیرا در صورت عدم درمان این مشکلات، نتیجه دلخواه را از لیزر کردن موهای زائد نخواهند گرفت.
علل رشد موهای زائد در خانم ها می تواند به دلایل زیر باشد:
• سندرم تخمدان پلی کیستیک
• تومور یا بیماری های غده فوق کلیه
• استفاده برخی از داروها( مانند کورتیزون خوراکی، فنی توئین، ماینوکسیدیل و تستوسترون)
• دلایل ژنتیکی
• افزایش تستوسترون بعد از یائسگی
برای دریافت بهترین نتیجه حتما باید قبل از از بین بردن موهای زائد با لیزر مشکلات هورمونی فرد درمان شود.
بله دستگاه های لیزر موهای زائد بسیار پرتوان هستند و در صورتی که بدون نظارت پزشک و با درجات اشتباه انجام شوند یقینا سوختگی و عوارض جبران ناپذیر خواهند داشت، در این مرکز همواره لیزر با نظارت پزشک انجام می شود و مطابق با مصوبه وزارت بهداشت پیش از شروع هر جلسه لیزر باید مشاوره ای کوتاه با پزشک داشته باشید.
طراحی شده توسط گروه طراحی و توسعه وب سایت رویال مدیا