دوشنبه, 06 اسفند 1397 ساعت 10:47

میلیا: علل، علائم و درمان

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
میلیا: علل، علائم و درمان میلیا: علل، علائم و درمان میلیا: علل، علائم و درمان

میلیا برجستگی‌های کوچک، برآمده، سفید یا مایل به زرد روی پوست است که معمولا به شکل کیست بسیار کوچک و یا جوش ریز همرنگ پوست ظاهر می‌شود و عموما حاوی پروتئینی به نام کراتین است. میلیوم‌ها معمولا قطر ۱ الی ۲ میلی‌متر دارند. اغلب بر روی پوست اطراف گونه‌ها، بینی، چشم‌ها و پلک‌ها، پیشانی و سینه قابل مشاهده هستند اما ممکن است در هرجایی از بدن اتفاق افتند. میلیا در نوزادان تازه متولد شده بسیار رایج است اما می‌تواند برای هر فردی در هر سنی ایجاد شود. در نوزادان، میلیا خود به خود رفع می‌شود و درمانی نیاز نیست. در افراد دیگر، از بین رفتن آنها به نظر طولانی‌تر است و در مواردی که پایدار شده باشند درمان پیشنهاد می‌شود.

میلیا چیست؟

میلیا (جمع کلمه میلیوم) کیست‌ها، توده‌ها یا غده‌های کوچک سفید و زردی هستند که بر روی پوست شکل می‌گیرند. آن‌ها معمولاً در ناحیه اطراف دور چشم و گونه‌ها یافت می‌شوند اما ممکن است در هر نقطه‌ای از صورت یا بدن پدیدار گردند. پدیدار شدن چند میلیا به صورت دسته‌ای امری رایج است مخصوصاً در نوزادان تازه متولد شده که اغلب به آن‌ها "نقاط شیری" گفته می‌شود.
میلیا بر خلاف جوش یا لک دارای سختی بیشتری استريال تقریباً چیزی شبیه تکه‌ای از یک ریگ در زیر پوست که برخلاف جوش‌های سر سفید یا نقاط مرتبط با آکنه دارای هیچ‌گونه سرخی یا التهابی نیست. میلیا به هیچ عنوان واگیردار و مضر نیست اما ممکن است برخی از افراد نسبت به آن‌ها حساس شوند مخصوصاً هنگامی که در نواحی آشکار پوست مانند صورت وجود داشته باشند که بسیار در دید است. ممکن است گاهی اوقات مدت زمان زیادی طول بکشد تا میلیا به طور طبیعی از بین برود اما می‌توان با یک روش ساده و جزئی آن را از بین برد.

علت بروز میلیا

میلیا زمانی رخ می‌دهد که کراتین (یک پروتئین طبیعی) در زیر سطح پوست جمع می‌شود. برخی از متخصصان پوست می‌گویند که ایجاد میلیا به دلیل آسیبی است که از طریق زخم‌های پوستی به غدد عروق وارد می‌شود و در مورد نوزادان تازه متولد شده بسته شدن غدد عروق باعث آن می‌گردد. هر چه سن بالاتر می‌رود تغییر و تبدیلات سلولی نیز کندتر شده و باعث می‌شود تا پوست فرد بالغ نسبت به وقوع میلیا حساس‌تر گردد.

علائم میلیا

میلیا دردناک نیست و هیچ ضرری ندارد. اگر میزان زیادی از میلیا بر روی پوست به وجود بیاید افراد نسبت به آن آگاه می‌شوند. فشردن و یا دستکاری میلیا می‌تواند موجب شود تا محدوده آن متورم، کبود و یا عفونی شود زیرا میلیا مانند جوش نمی‌ترکد. ممکن است متوجه شوید که در ناحیه‌ای خاص از پوست خود دچار میلیای زیادی می‌شوید، این امر بسیار رایج است و بدین معنی نیست که مشکل در حال گسترش بوده و مسری است.

انواع میلیا

پنج نوع میلیا اصلی وجود دارد:

۱- میلیا نوزادی یا نقاط شیری :

که در نوزادان تازه متولد شده یافت می‌شود. احتمال داده می‌شود که علت به وجود آمدن این نوع میلیا توسعه نیافتن کامل غدد عروق است که به آسانی مسدود شده‌اند.

۲- میلیا اولیه :

می‌تواند در کودکان و بزرگسالان رخ دهد. این نوع میلیا ممکن است بدون درمان از بین برود اما در بزرگسالان دوام بیشتری داشته و ممکن است اغلب دائمی باشند.

۳- میلیا ثانویه :

این میلیا پس از جراحت و آسیب‌دیدگی رخ می‌دهد. برخی می‌گویند که علت آن آسیبی است که در ناحیه مورد نظر به غدد عروق وارد می‌شود. استفاده از برخی انواع کرم‌ها نیز می‌تواند علت به وجود آمدن آن باشد.

۴- میلیا پلاک :

این نوعی نادر از میلیا است که در قسمت متورم و برجسته پوست رشد می‌کند که به آن "پلاک" می‌گویند.

۵- میلیا فورانی چندگانه :

نوع نادر دیگری از میلیا است که دسته‌های آن در عرض چند هفته یا ماه پدیدار می‌شوند. این نوع میلیا معمولاً بر روی صورت، بازوی فوقانی و نیمه بالایی لگن ظاهر می‌شود.

چگونه می‌توانیم از بوجود آمدن میلیا جلوگیری کنم؟

 در اینجا به معرفی برخی نکات که می‌توانید با آنها به طور موثر میلیا ناخواسته خود را درمان کنید می‌پردازیم.
اگر مستعد ابتلا به میلیا هستید یک رژیم غذایی روزانه که متناسب با پوست‌تان باشد را اتخاذ کنید. یک پاک کننده پوستی می‌تواند به از بین بردن سلول‌های مرده پوست کمک کرده و از جمع شدن آن‌ها در پوست و منافذ آن جلوگیری کند، برای اینکه از عملکرد آن کاملاً مطمئن باشید ابتدا آرایش خود را پاک کنید. محصولات محافظت از پوستی که حاوی ویتامین A و رتینول هستند به کنترل تولید سلول‌های پوست کمک کرده و موجب جایگزین شدن سلول‌های جدید می‌شوند.

درمان طبیعی میلیا

میلیا معمولاً با گذشت زمان و به طور طبیعی خودش از بین می‌رود اما در برخی موارد ماه‌ها و یا حتی سال‌ها طول می‌کشد تا از بین برود. از بین بردن میلیا نیازمند ایجاد شکافی کوچک در پوست است تا بتوان محتویات کیست را خارج کرد. نمی‌توان آن‌‌ها را مانند جوش فشار داد.
لایه‌برداری منظم به وسیله یک محصول لایه‌برداری خوب و پاک کردن کامل آرایش پیش از خواب می‌تواند از شکل‌گیری میلیا جلوگیری کند اما نمی‌تواند میلیای موجود را از بین ببرد. جهت پیشگیری طبیعی از میلیا خودتان می‌توانید روش لایه‌برداری را به وسیله ترکیبی از شکر با یک روغن طبیعی مانند نارگیل انجام دهید.
پوست تمیز و مرطوب خود را با حرکتی دایره‌ای و آرام ماساژ داده و سپس آن را با آب گرم شستشو دهید. برای کسب نتایج بهتر حداقل هفته‌ای یک یا دو بار از لایه‌بردار خود استفاده کنید.

درمان میلیا


متخصصان از سه روش عمده برای از بین بردن میلیا استفاده می‌کنند:

استخراج با سوزن

محدوده‌ای از پوست که مبتلا به میلیا شده کاملاً تمیز می‌شود، از یک سوزن استریل برای ایجاد یک برش کوچک استفاده شده و محتویات میلیا را به دقت خارج می‌سازند.
استخراج به وسیله Hyfrecator
در این روش برای از بین بردن میلیا و استخراج محتویات آن از سوزاندن پوست با استفاده از پالس‌های الکتریکی کوچک استفاده می‌شود.

تجویز دارو

در برخی موارد ممکن است تجویز داروی موضعی برای درمان میلیا مناسب‌تر باشد، اما این روش فقط برای برخی از انواع میلیا مناسب است که استخراج فیزیکی برای آن‌ها خوب نیست.

سوالات متداول

۱-ظاهر میلیا چگونه است؟

میلیا معمولاً بسیار کوچک است، دانه‌هایی است سفید و یا به رنگ پوست که سخت هستند. ظاهر آن‌ها متفاوت از جوش است زیرا سر ندارند و نمی‌توان آن‌ها را فشرد. آن‌ها معمولاً قرمز و یا ملتهب نیستند (به جز میلیای پلاک) و نباید دردناک بوده و ایجاد ناراحتی کنند. معمولاً در گروه‌هایی در محدوده اطراف چشم ظاهر می‌شوند، اما ممکن است که در هر جای بدن خود فقط یک ملیوم داشته باشید مانند کشاله ران یا اندام تناسلی.

۲- آیا میلیا مسری است؟

میلیا مسری نیست پس نمی‌تواند از طریق فردی به فرد دیگر شیوع پیدا کند.

۳- آیا ابتلا به میلیا ژنتیکی است؟

هیچ ارتباط ژنتیکی شناخته شده‌ای با میلیا وجود ندارد و گمان نمی‌رود که این مشکل ارثی باشد.

۴- آیا خودم می‌توانم میلیا را از بین ببرم؟

این کار توصیه نمی‌شود، جهت جلوگیری از عفونت درمان باید در یک محیط بالینی امن و با تجهیزات استریل انجام شود. اگر خودتان بخواهید میلیای اطراف چشم را از بین ببرید خطرناک است، این کار باید یک متخصص واجد شرایط انجام شود. مراجعه به یک متخصص کارآزموده بهترین و امن‌ترین راه از بین بردن میلیا است.

 

خواندن 2010 دفعه آخرین ویرایش در سه شنبه, 13 اسفند 1398 ساعت 11:27

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.