کلاژن تراپی

کلاژن تراپی (1)

کلاژن تراپی | مزایا، معایب و انواع مکمل کلاژن خوراکی

بالا رفتن سن و اثر گذاری برخی عوامل مانند اشعه آفتاب بر روی پوست سبب کاهش تولید کلاژن در پوست می شود. کلاژن پروتئین مورد نیاز برای حفظ خاصیت ارتجاعی پوست و طراوت آن بوده که در صورتی که میزان آن کاهش یابد، پوست شل و افتاده می شود.

ماده کلاژن چیست؟

کلاژن جزو آن دسته از پروتئین های بدن می باشد که بسیار فراوان بوده که سبب شکل دادن قسمت بزرگی از پوست، ناخن و مو می شود و به این خاطر عنوان مهمی در دنیای زیبایی به حساب می آید.
کلاژن فراوان ترین پروتئین بدن بوده و به صورت یک اسید آمینه دارای زنجیره بلند می باشد. مواد تشکیل دهنده آن شامل اسید آمینه های مخصوصی مانند گلیسیرین، هیدروکسی، پرولین و آرژنین می باشند. این مواد در بافت حیوانی و به ویژه در استخوان ها و نیز بافت همبند دیده می شوند. کلاژن مسئول حفظ خاصیت ارتجاعی پوست و قدرت مو بوده و سبب ایجاد ثبات در بافت همبند می شود. به طور کلی پروتئین کلاژن 30 درصد از پروتئین بدن و نیز 70 از پروتئین پوست را شامل می شود. روند تولید کلاژن با بالا رفتن سن کم خواهد شد.
بر اساس تقیقات دانشمندان آلمانی، کافی نبودن کلاژن باعث می شود ناخن ها سفت و ضخیم شوند. همچنین با توجه به نظر محققان ایتالیایی، وجود کلاژن کافی در بدن، تا 45 درصد می تواند موها را ضخیم تر نماید. به وسیله پروتئینی که روزانه دریافت می شود، کلاژن تولید می شود. به همین خاطر باید از دریافت کردن میزان مناسبی از پروتئین توسط بدن مطمئن شوید. یکی دیگر از راه های تولید کلاژن، ترکیب شدن ویتامین c با یکی از سه آمینو اسید مهم بدن می باشد. در صورتی که بدن توانایی ذخیره سازی ویتامین c را نداشته باشد، باید میزان مناسبی از آن را در رژیم غذایی قرار داد. در غیر این صورت میزان کلاژن بدن کاهش یافته و پوست دچار چین و چروک می شود.
از جمله عواملی که سبب رفع خود به خودی مشکلات مربوط به پوست می شود، کلاژن است. به این علت است که وجود این ماده در بافت ها دارای اهمیت بسیار زیادی است. کلاژن به طور طبیعی در بدن موجود است و می توان گفت در صورتی که از زمان مادرزادی این ماده در بدن نباشد، امکان زندگی کردن وجود نخواهد داشت. به علت ویژگی های گوناگون این ماده، پزشکان جهت بیشتر شدن زیبایی و درمان بعضی از نواقص مربوط به زیبایی ایجاد شده برای انسان، از این شیوه بهره می گیرند.

روش کلاژن تراپی چگونه است؟

طبق مطالبی که گفته شد، اهمیت کلاژن در بدن را متوجه شده اید. این ماده وظایف گوناگونی را به عهده دارد. همین امر سبب شده است تا پزشکان متخصص با استفاده از این ویژگی کلاژن، بسیاری از بیماری ها و نواقص را درمان نمایند.
در روش کلاژن تراپی، به کمک سوزنی، کلاژن را به شیوه مستقیم در اپیدرم پوست تزریق می نمایند. این روش از جمله روش های مطمئنی است که اغلب متخصصان به دلیل عارضه کم آن نسبت به سایر روش ها از آن استفاده می کنند. همچنین این شیوه فواید زیادی نیز به همراه دارد.
نتیجه این درمان ترمیم شدن خود به خودی بافت های صورت می باشد و همچنین به کمک کلاژن تراپی می توان بسیاری از مشکلات مربوط به پوست از قبیل چین و چروک ها را برطرف نمود. به طور کلی این روش به صورت طبیعی سبب بهبود سلامت پوست و نیز زیبایی آن می شود.

مزایای روش کلاژن تراپی شامل چه مواردی است؟

این روش مطمئنا از بهترین شیوه های جوانسازی و بهبود زیبایی پوست می باشد که می توان از آن بهره برد. دلیل آن هم این است که کلاژن ماده ای طبیعی می باشد که در بدن وجود داشته و نیازی به تزریق پیوسته آن نمی باشد. در ضمن کلاژن تراپی عوارض خاصی را برای افراد به وجود نمی آورد و جزو روش های ایمن به حساب می آید. این ماده از فاکتور های اصلی جهت رشد و سلامت مو می باشد. به کمک کلاژن خوراکی می توان موها را شفاف تر، رشد مو و ناخن را افزایش و انعطاف پذیری پوست را نیز افزایش داد. کلاژن خوراکی که در کلاژن تراپی مصرف می شود، باعث تقویت ساختار پوست شده و می تواند سبب مقاوم شدن پوست در برابر آسیب های گوناگون شود. علاوه بر آن دیواره های منافذ پوست نیز تقویت می شوند. در نهایت باعث جوان تر به نظر رسیدن پوست صورت می شود.
با وجود مفید بودن کلاژن برای تمام بدن، این ماده به طور مخصوصی برای پوست مفید می باشد. به این خاطر که هر چه سن بیشتر می شود، اپیدرمیک نازک تر شده و به وسیله فرایندی به نام الاستوسیس، خاصیت ارتجاعی پوست از بین می رود. در پی این فرایند علائم دیگری از پیری و چین و چروک نیز در صورت فرد ایجاد می شود. نکته خوشحال کننده این است که این تغییرات قابل برگشت می باشند. بر اساس تحقیقاتی، زنانی که به مدت 8 هفته هیدورلیز کلاژن مصرف کرده اند، چین و چروک های صورتشان تا 20 درصد کاهش پیدا کرده است.

مزایای مصرف کلاژن خوراکی چه چیزهایی است؟

  •  بافت پوست بهبود یافته و مستحکم می شود.
  •  چین و چروک صورت کم می شود.
  •  رطوبت پوست بیشتر شده و به حفظ آن کمک می کند.
  •  زخم های پوستی سریع تر بهبود می یابند.
  •  پوست روشن تر می شود.
  •  رشد مو و ناخن افزایش می یابد.
  •  گردش خون بهتر می شود.
  •  تاندون های بدن عملکرد، قدرت و انعطاف پذیری بهتری پیدا می کنند
  •  درد مفاصل کاهش می یابد.
  •  آسیب های ورزشی بهبود یافته و بدن را برای بازسازی سریع عضلات کمک می نماید.
  •  قدرت استخوان ها را بیشتر می کند.
  •  کم کردن اشتها و به تناسب اندام کمک می نماید.

معایب کلاژن تراپی شامل چه مواردی است؟

این ماده دارای معایبی نیز می باشد که سبب می شود همه افراد قابلیت بهره مندی از فواید آن را نداشته باشند. از جمله معایب این روش، هزینه بالای آن می باشد که روشی گران محسوب می شود. موارد دیگری نیز از جمله ماندگاری کوتاه این روش که باید پس از 3 تا 6 ماه به پزشک مراجعه نمود و همچنین دفع کردن کلاژن های اضافی توسط بدن و باقی نماندن ذخیره ای برای پوست، از معایب دیگر این روش می باشند.

تاثیر مصرف مکمل های کلاژن برای پوست چیست؟

پیش از شروع درمان به کمک کلاژن های خوراکی، این نکته را در نظر داشته باشید که اطلاعات علمی زیادی در مورد کلاژن های خوراکی وجود ندارد. به همین دلیل به طور مطمئن نمی توان گفت که انجام این روش برای افرادی که دارای رژیم غذایی مناسبی مانند مرغ، ماهی و ... که شامل انواع پروتئین می باشند، موثر خواهد بود و یا هیچ فایده ای نخواهد داشت.

تاثیر مصرف مکمل های کلاژن برای مو چیست؟

با بالا رفتن سن، سطح کلاژن در بدن انسان کاهش پیدا خواهد کرد که این امر علت مناسبی برای استفاده کردن از مکمل های کلاژن به حساب می آید. بر اساس تحقیقات انجام شده، کلاژن پروتئین های تشکیل دهنده مو را افزایش می دهد که می تواند سبب جلوگیری از ریزش مو شده و نیز باعث رشد مو شود. علاوه بر این با پشتیبانی از فولیکول های سالم مو، باعث کاهش تارهای سفید مو شده و می توانند رطوبت مورد نیاز برای مو را فراهم کنند که به این واسطه قابلیت درمان موهای خشک را نیز دارند.
هنگامی که تار مو به دلیل عوامل گوناگون دچار نازکی شود و موها حجمشان کاهش یابد و دلیل آن هم کمبود کلاژن در بدن تشخیص داده شود، جهت درمان این مشکل کلاژن تراپی توصیه می شود که باید آن را از مکانی معتبر تهیه نمود و سپس اقدام به تزریق آن کرد. تزریق کلاژن سبب می شود تا بدن با دریافت مکمل، شروع به تولید طبیعی کلاژن نماید و در نهایت سلامت مو مجددا ایجاد شود.
علاوه بر این موارد، این روش می تواند سیستم تولید هورمون ها را متعادل و تقویت می کند و سبب بازگشت خاصیت ارتجاعی پوست می شود.

آشنایی با انواع کلاژن

کلاژن ها سه دسته می باشند :

  •  نوع اول که مناسب ترین گزینه برای پوست و زیبایی می باشد، شامل 90 درصد از پوست، ناخن، مو، استخوان، رباط ها و اندام ها می شود.
  •  نوع دوم آن که مرتبط با غضروف است.
  •  نوع سوم آن در قسمت هایی مانند غضروف، عاج دندان، تاندون، پروتئین فیبری که در استخوان وجود دارد و سایر بافت های همبند موجود می باشد.

منابع کلاژن چه چیزهایی می باشند؟

از طریق روش های مختلفی می توان کلاژن را دریافت نمود. قرص های کلاژن دارای یک گرم کلاژن می باشند و ویتامین c نیز می توانند داشته باشند که می تواند کلاژن بیشتری را تولید نماید. علاوه بر آن برای افرادی که نمی توانند قرص بخورند، پودر و مایع کلاژن گزینه مناسبی می باشد. در صورتی که فردی گیاهخوار باشد هم مکمل های گیاهی کلاژن که از آمینو اسید ها، عصاره های گندم و ویتامین ها تشکیل شده اند، توصیه می شود. با داشتن رژیم غذایی مناسب از جمله گوشت ماهی، گاو و مرغ نیز می توان کلاژن دریافت نمود.

از چه نوع موادی در مکمل کلاژن باید دوری کنیم؟

ترکیب کردن ویتامین c و هیالورونیک اسید به منظور موثر بودن مکمل کلاژن مناسب می باشد. در این شرایط بعضی از مواد از جمله CoQ10، گلوکوزامین و نیز آرژنین هستند که نباید از آن ها استفاده نمود. با وجود مفید بودن این مواد، نباید آن ها برای مکمل های کلاژن استفاده شوند و فقط باعث بیشتر شدن هزینه خواهند شد. علاوه بر آن از مکمل هایی که دارای مالتودکسین، قندها، مواد مصنوعی و یا روغن ها هستند باید خودداری نمود.

ژلاتین به جای کلاژن

این دو اکثرا با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. اما تفاوتی میان آن ها وجود دارد. شکل کلی پروتئین در بدن، کلاژن می باشد. در حالی که هنگامی که کلاژن جوشانده و یا گرم شود، ژلاتین ایجاد می شود. این دو ماده بسیار شبیه به یکدیگر بوده و می توانند جایگزین همدیگر نیز شوند. اما در مورد مسئله مکمل ها تفاوت های آن ها نمایان می شوند :

کلاژن پپتیدها یا نوع هیدرولیز شده ی ژلاتین

از پروتئین های تجزیه شده ای که به زنجیرهای پیتیدی تبدیل شده اند، تشکیل شده اند. این نوع از پروتئین به دلیل هضم آسان، مخصوص افرادی است که دارای مشکلات گوارشی می باشند. از جمله مزایایی که این کلاژن دارد، مخلوط شدن آسان آن با بیشتر نوشیدنی های سرد و گرم می باشد که به دلیل مزه نداشتن آن با این روش می توان مزه خوبی به این کلاژن بخشید. با این وجود به دلیل ژله ای نبودن نمی توان دستور پخت هایی که احتیاج به شکل ژلاتینی دارند را اجرا کرد.

پروتئین کلاژن که به پودر ژلاتین معروف است

خالص ترین شکل پروتئین است که بیشتر در رژیم های غذایی مثل SCD و GAPS پیشنهاد می شود. البته ممکن است بعضی از افراد نتوانند آن را هضم نمایند. دلیل این موضوع هم توانایی آن در حفاظت از دستگاه گوارش می باشد. شکلی مانند ژل دارد و جهت تهیه آدامس ها و مارشملو بسیار مناسب است. این نوع از کلاژن را به صورت طبیعی می توان در آب گوشت یافت و تا زمانی که در معرض حرارت باشد، کلاژن طبیعی که در استخوان ها وجود دارد شکسته شده و تخلیه می شود. به این خاطر است که آب گوشت زمانی که در یخچال قرار می گیرد غلیظ و ژل مانند می شود. در زمان های قدیم به دلیل این که مردم بیشتر از عصاره گوشت استفاده می کردند، میزان زیادی از کلاژن و یا ژلاتین را مصرف می نمودند.