در صورتی که مواردی از قبیل چین و چروک، لک های پوستی و نیز خطوط برای افراد در سنین مختلف ایجاد شود، آن ها سعی بر برطرف نمودن این موارد می کنند. از جمله روش هایی که به کمک آن می توان مشکلات پوستی را درمان نمود، لایه برداری به کمک درم ابریژن می باشد. بر طبق این روش، ابتدا پوست سرد می شود و در ادامه به وسیله یک چرخنده مخصوص با سرعت بالا، پوست را تبدیل به ذراتی کوچک مانند ماسه می کند. در این روش لایه بالایی و میانی پوست به وسیله دستگاه میکروموتور و یا سنباده تراشیده می شود. پوست دارای سه لایه اپیدرم، درم و هیپودرم می باشد. در روش درم ابریژن، لایه های گفته شده تراشیده شده و در ادامه تحریک سلول های فیبروبلاست بخش درم انجام شده و در نتیجه سبب افزایش تولید کلاژن و بافت همبندی ناحیه درم می شود. بازسازی دوباره پوست صورت می گیرد و به دلیل ترمیم شدن لایه های از دست رفته، جوانسازی پوست انجام می شود. این روش برای درمان مواردی از قبیل اسکار آکنه و نیز اسکارهای ناشی از بیماری و یا تصادف، برطرف کردن تاتو، چین و چروک های پوست و لکه های پوستی به کار گرفته می شود.
در گذشته که لیزرها به دنیای پزشکی وارد نشده بودند، متخصصان پوست علاقه زیادی به این روش داشتند و امروزه نیز بسیاری از پزشکان متخصص از این شیوه بهره می گیرند و اثر آن را در مواردی از لیزرهای CO2 و اربیوم بیشتر می دانند.
این روش می تواند برای چند ماه متوالی بعد از درمان، تولید کلاژن را در پوست افزایش داده و سبب جوانسازی پوست و در نتیجه منجر به از بین رفتن و یا کاهش عمق اسکارها و نیز فرورفتگی های پوست شود. همچنین از جمله مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره نمود :
این روش به دو شیوه دستی و مکانیکی صورت می گیرد. شیوه مکانیکی به کمک برس سیمی و یا الماس قرار داده شده بر موتوری چرخنده صورت گرفته و لایه هایی از پوست را برمی دارد. سنباده های سیلیکون کربید در شیوه دستی بعد از استریلیزاسیون مورد استفاده قرار می گیرند. پزشک به وسیله دستگاهی که دارای سر سنباده شکل می باشد، به سنباده پوست پرداخته و لایه های خارجی پوست که در معرض آسیب می باشند را برمی دارد و باعث نمایان شدن لایه های زیرین می شود. این روش فقط باید توسط متخصص پوست صورت گیرد. با انجام این روش به جای پوستی که تحت درمان قرار گرفته است، لایه ای جدید و نرم از پوست جایگزین می شود. درم ابریژن به کمک بی حسی موضعی و سرپایی صورت گرفته و می توان آن را در مطب پزشک انجام داد.
معمولا به صورت سرپایی، خراش پوستی صورت می گیرد. امکان تجویز داروهایی که سبب آرام شدن فرد می شود، توسط پزشک وجود دارد. در ابتدا ناحیه تحت درمان به وسیله ماده پاک کننده تمیز شده و در ادامه پزشک با استفاده از یک اسپری مخصوص، پوست را فریز می کند.
در نهایت با به کارگیری از یک دستگاه چرخنده با سرعت زیاد به کک چرخ خراش دهنده، برداشتن لایه خارجی صورت می گیرد و نامنظمی های موجود در پوست برطرف می شود. این روش تقریبا سریع می باشد که با توجه به ناحیه مورد نظر، در حدود 30 تا 60 دقیقه زمان می برد. در صورتی که پوست احتیاج به تصحیح زیادی داشته باشد و یا قصد درمان ناحیه بزرگی از پوست وجود داشته باشد، جراح می تواند این درمان در چند جلسه نیز انجام دهد. بستگی به نوع پوست و انتظارات فرد جهت دستیابی به نتایج خوشایند، در حدود 6 تا 12 جلسه درمانی مورد نیاز می باشد.
بیشتر از هر عاملی، درم ابریژن برای زیبایی و بهبود ظاهر فرد، صورت می گیرد. همچنین در مواردی هم برای رفع مشکلات پوستی از آن استفاده می شود. همه افراد بدون محدودیتی در جنسیت و سن می توانند این روش را انجام دهند. در جلسه مشاوره با پزشک فرد می تواند از مناسب بودن یا نبودن این روش برای خود اطلاع پیدا کند.
کاندیدای مناسب برای این روش افرادی هستند که :
این روش با محدودیت های مختلفی همراه است که از جمله آن ها می توان به مدودیت زمانی اشاره کرد. درم ابریژن فقط در فصل های پاییز و زمستان می تواند صورت گیرد. علاوه بر این، به دلیل احتمال بالای ایجاد لک های پوستی در پوست های تیره، اغلب افراد دارای پوست روشن این روش را انجام می دهند.
این روش پیشرفت های قابل ملاحظه ای را در سطح پوست ایجاد می کند. برای نمایان شدن نتایج نهایی مدتی زمان لازم است. به محض اتمام این روش، پوست دلمه می شود. زمانی که این دلمه شدن پس از یک هفته برطرف شد، پوست به رنگ قرمز در می آید. این رنگ در حدود 1 تا 3 ماه باقی می ماند. پوست جدید ایجاد شده دارای رنگدانه بوده و از نظر رنگ با پوست اطراف هماهنگ می باشد که موجب شاداب تر شدن پوست می شود. راهی مناسب رای مطمئن شدن از پیامدهای بلند مدت این روش، پیگیری به وسیله یک متخصص پوست می باشد.
این دو روش از درمان های مورد استفاده برای جوانسازی پوست می باشند. عاملی که سبب اهمیت بخشیدن به آن ها می شود، کارایی آن ها با توجه به نوع پوست شخص می باشد. روش میکرودرم برای افرادی با انواع پوست مناسب بوده و به دلیل ظریف بودن این روش، باعث ایجاد زخم و یا لک نمی شود. اما برای افراد دارای پوست روشن، درم ابریژن بهتر می باشد.
کریستال های کوچکی در روش میکرودرم ابریژن، با هدف لایه برداری بر روی پوست اسپری می شوند که به همین خاطر برای رفع مشکلات پوستی عمیق مانند خطوط کشیدگی، زخم، چروک، پوست شل و جای جوش از آن استفاده می شود.در حالی که درم ابریژن بیشتر در مواردی مانند رفع جای جوش، آبله و نیز اثرات به وجود آمده در اثر حوادث و بیماری ها به کار گرفته می شود. درم ابریژن برای از بین بردن زخم حاصل از سوختگی، نقایص مادرزادی و نیز رفع ماه گرفتگی موثر نمی باشد.
درمان به وسیله میکرودرم ابریژن از زمان کمتری نسبت به درم ابریژن برخوردار است. این زمان برای میکرودرم ابریژن در حدود 30 تا 60 دقیقه بوده و افراد پس از گذراندن یک جلسه درمانی، در رنگ پوست، جای جوش و نیز چروک صورت خود تغییراتی را مشاهده می کنند. نتایج نهایی حاصل از این درمان پس از چند جلسه پشت سر هم ایجاد می شود. بعد از این روش، کمی قرمزی و التهاب برای پوست ایجاد شده که بعد از یک روز برطرف می شود. افرادی که خواهان بهبودی پوست خود در زمان کمی می باشند، می توانند از این روش استفاده کنند. پوستی نرم تر و روشن تر بعد از میکرودرم ابریژن برای فرد به وجود می آید.
با این روش لکه هایی که بر اثر بارداری و یا آفتاب سوختگی و ... به وجود آمده اند، تا حدود 40 درصد رفع خواهند شد. همچنین برای درمان جای جوش ها به کمک این روش می توان تا 50 درصد اثر گذار بود.
طراحی شده توسط گروه طراحی و توسعه وب سایت رویال مدیا