روش میکرونیدلینگ جهت ترمیم آسیب های ساختاری پوست مبتنی بر تحریک مکانیکال بوده که بافت آسیب دیده را بازسازی می نماید. این روش با عنوان به درمان تحریک تولید کلاژن و یا pcl نیز شناخته می شود. این درمان ظاهر و کارایی پوست را بهتر می کند. این روش در بالاترین سطح پوست، سبب به وجود آمدن جراحت های حفره ای ریز و نامحسوسی با استفاده از سوزن های ریزی می شود. به این ترتیب تعداد بسیار زیادی میکروکانال در لایه های اپیدرم و درم توسط این سوزن ها ایجاد می شود. این روش جزو شیوه های تهاجمی محسوب می شود که می توان آن را در مطب و توسط جراح و یا متخصص پوست انجام داد و نیز امکان انجام آن در خانه و به وسیله درمارولر که غلتک دستی کوچکی بوده که از سوزن های ریزی تشکیل شده است، وجود دارد. به کار گیری از از هرکدام از این روش ها هیچ دردی را ایجاد نکرده و نتایج مناسبی را ایجاد می نماید.
زمانی که سوزن ها به پوست وارد شدند، انتشار عوامل رشد از فیبروبلاست ها و پلاکت خونی افزایش یافته و عملکرد فاکتورهای رشد Beta و alpha بهبود پیدا می کند. این امر موجب افزایش الاستین و کلاژن سازی به وسیله فیبروبلاست ها خواهد شد. انتقال کراتینوسیت ها نیز به قسمت نیدلینگ در لایه اپیدرم صورت گرفته و در آن ناحیه تکثیر می یابند که در نهایت ضخامت اپیدرم افزایش می یابد. به همین جهت از ایجاد علائم پیری پوست جلوگیری می کند و سبب از بین رفتن آن ها می شود. میکرونیدلینگ دارای عملکردی مشابه با لیزر می باشد و تنها تفاوت آن با لیزر، ایجاد جراحت پوست به صورت مکانیکی به جای به کارگیری از نور و گرما می باشد. این روش در بین افرادی که به سلامت پوست خود اهمیت زیادی می دهند، بسیار محبوب می باشد و به عنوان بزرگ ترین شیوه برای جلوگیری از پیری شناخته می شود.
در میکرونیدلینگ سوزن تا اندازه ای به پوست نفوذ پیدا می کند که سبب ایجاد خونریزی های ظریف داخل پوستی شود. اپیدرم در این روش سوراخ شده اما تخریب نخواهد شد. به همین خاطر بازسازی اپی تلیال در زمان کمی انجام شده و در نهایت مدت زمان دوره بهبودی بعد از این روش بسیار کم می باشد.
برای انجام این روش از دستگاهی با عنوان درماپن استفاده می شود و برای هر فرد کارتریج جداگانه ای وجود دارد که تعدا سوزن های آن از 12 تا 42 عدد می باشد. برای درمان هر ناحیه از صورت می توان عمق نفوذ و سرعت این دستگاه را تنظیم نمود. پس از این که به کمک کرم بی حسی، پوست بی حسی شد، نفوذ سوزن ها به لایه اپیدرم با سرعت ملایم و ضربات ظریف صورت گرفته و کلاژن های فرسوده از بین رفته و فیبروبلاست های پوست برای تولید کلاژن و الاستین تحریک می شوند.
درمان میکرونیدلینگ از روش های نوینی است که دارای نتایج بسیار مطلوبی برای جوانسازی بوده و می تواند سبب رفع مواردی مانند جای اسکار و آکنه، لک ها، درمان روزنه های پوستی و کاهش عرض استریا شود. همچنین برای رفع ریزش مو و تحریک رویش دوباره مو مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از داروهای مزوتراپی و نیز پی آر پی همراه با نیدلینگ برای بیشتر شدن کارایی این روش، بسیار اهمیت دارد و ماندگاری نتایج حاصل از درمان را افزایش می دهد. تعداد جلسات درمانی با توجه به جنس و نیاز پوست هر فرد از 3 تا 6 جلسه می باشد که با فاصله زمانی 1 الی 2 ماه مجددا صورت می گیرد.
مهم ترین عاملی که سبب اهمیت میکرونیدلینگ می شود، قابلیت آن برای تحریک نمودن پوست برای تولید کلاژن و الاستین می باشد که برای ایجاد پوست جوان لازم است. در مواردی نیز پزشکان از این روش به عنوان قدرتمندترین شیوه جهت رفع پیری پوست و پیشگیری از ایجاد چین و چروک های جدید یاد می کنند. با توجه به قابلیت بالای این روش در ایجاد سلول های جدید پوست، فرد با گذراندن چند جلسه می تواند چین و چروک های عمیق پیشانی خود را کم نماید. این روش سبب به کار گیری مکانیزم درمان طبیعی بدن شده و نتایج بسیار طبیعی را رقم می زند. سوزن هایی که برای رفع چین و چروک ها مورد استفاده قرار می گیرند، از 1.5 میلیمتر نباید بزرگتر باشند.
بر اساس مطالعه انجام شده بر روی نتایج این روش در سال 2009، تقریبا تمامی جای جوش هایی که افراد داشته اند، بهتر شده و از بین رفتن آن ها کاملا نمایان می باشد. در صورت انجام خانگی این روش، اندازه رولر دستی که 1.5 میلیمتر می باشد، بسیار مناسب بوده و سبب بهبود اثر جوش ها می شود. البته برای رفع اثر جوش هایی که عمیق تر می باشند، سوزن های بلندتری مورد نیاز می باشد که باید به کمک پزشک متخصص انتخاب شوند. اندازه دستگاه های میکرونیدلینگ تا 3 میلیمتر نیز می باشد که اثرگذاری این دستگاه ها دو چندان بوده و سبب درمان اثر زخم های جوشی زیر پوستی نیز می شوند. میکرونیدلینگ برای رفع اثرهای باقی مانده از جوش ها در مقایسه با روش های لیزری، ماندگارتر، با درد کمتر و دارای عوارض جانبی کمتری می باشد.
قطعا بهبود بخشیدن به ظاهر پوست با کلاژن بهترین راه می باشد که فرایندی بالاتر از رفع چین و چروک ها می باشد. زمانی که کلاژن به وسیله این روش تحریک می شود، می توان آسیب هایی که در اثر نور خورشید ایجاد شده اند و عوض شدن رنگ پوست در اثر ملاسما را معکوس کرد. براساس مطالعه صورت گرفته در سال 2015، این روش به عنوان درمان قطعی برای این موارد شناخته شده است. طول سوزن درمارولر برای بهبود رانگدانه ها باید در حدود 1 تا 1.5 میلیمتر باشد. از نظر پزشکان متخصص می توان پوست افرادی را که در طول تابستان در معرض شدید نور آفتاب بوده اند، با چند جلسه درمانی میکرونیدلینگ، شفاف و درخشان نمود.
این روش علاوه بر این که پوست آسیب دیده را بهبود و نرم می کند، سبب سفت شدن پوست های شل نیز می شود که این امر بسیار مناسبی برای افراد مسن تر به دلیل کاهش کلاژن سازی در آن ها به حساب می آید. براساس مطالعه صورت گرفته در سال 2015، میکرونیدلینگ به عنوان شیوه ای برای سفت شدن، جوانسازی و ترمیم زخم های پوستی و نیز درمانی برای رفع پیری پوست محسوب می شود که از عوارض جانبی بسیار کم و ماندگاری بالایی برخوردار می باشد. پوست های پیرتر را می توان با اضافه کردن تغذیه مناسب برای زیبایی به رژیم غذایی، شفاف تر نمود.
برخلاف چیزی که اکثر افراد تصور می کنند، میکرونیدلینگ منافذ را بزرگ نمی کند. بلکه از جمله مزیت های مهم این روش، به کارگیری درمارولر برای کوچک نمودن منافذ می باشد. این روش سبب تحریک کلاژن داخل و اطراف منافذ شده که این امر سبب چاق تر شدن پوست و کوچک تر شدن منافذ می شود.
این نکته را باید در نظر بگیرید که در حدود 4 تا 8 درصد از سرم های استفاده شده برای صورت، موجب نفوذ به پوست می شوند. از دیگر مزایای این روش می توان به بهبود بخشیدن به جذب محصولات پوستی اشاره نمود. این روش داروهای موضعی را بسیار موثرتر جذب می نماید که سبب بهره مندی از مزایای کامل هر محصول می شود. به طور کلی انجام میکرونیدلینگ سبب ایجاد حفره های زیادی در پوست شده که نمی توان آن ها را مشاهده نمود و منجر به آماده شدن شدن پوست برای جذب محصولات می شود. البته اگر منافذ بسته باشند، این امر صورت نمی گیرد. امکان جذب بهتر محصولات موضعی و موثرتر عمل کردن آن ها توسط حفره های ریز به وجود می آید.
از جمله مهم ترین مزیت های این روش، امکان به کارگیری از آن برای قسمت های دیگر بدن می باشد و همه نواحی پوست که به ترمیم نیازمند می باشند، با این روش درمان می یابند. همچنین قسمت هایی از قبیل قفسه سینه، کمر، پاها و باسن که اثر آکنه و کشیدگی در آن ها موجود است، با گذراندن 4 تا 6 جلسه درمانی قابل درمان می باشند.
سایر مزایای میکرونیدلینگ شامل موارد زیر می باشد :
بستگی به شدت بیماری پوستی، دستمزد پزشک، تعداد جلسات و نیز منطقه مورد نظر برای درمان این هزینه متفاوت می باشد.
جهت سریع تر شدن بهبودی، مواردی باید رعایت شوند که عبارتند از :
بله، به کارگیری از این دستگاه به همراه کوکتل های مزوتراپی، به دلیل به وجود آوردن منافذ میکرومتری میان کلون های سلولی، سبب چند برابر شدن تاثیر این روش می شود. بر این اساس چند برابر شدن جذب دارو و نیز از بین رفتن سلول های آسیب دیده و پیر انجام شده و سلول های جوان و جدید جایگزین آن ها می شوند.
در صورتی که همراه با میکرونیدلینگ، پی آر پی نیز انجام شود، جهت رفع اسکار جوش، ملاسما و نیز لک های ناشی از آفتاب تاثیر بسیار زیادی ایجاد می شود.
با توجه به پوست هر شخص، تعداد جلسات مورد نیاز برای او مشخص می شود. معمولا برای رفع جای جوش، 3 تا 4 جلسه احتیاج است. همچنین جهت برطرف کردن محل سوختگی، 5 جلسه درمانی مورد نیاز می باشد. سالانه یک الی دو جلسه نیز برای رفع چین و چروک پیشنهاد می شود.
بستگی به ضخامت پوست، فاصله بین جلسات تعیین می شود. در صورتی که فرد دارای پوست نازک باشد، 3 تا 6 ماه یکبار این روش صورت می گیرد. اما در صورتی که اسکارهای عمیق داشته باشد، یک مرتبه در ماه و به مدت 4 الی 6 ماه انجام شود. برای رفع اسکارهای معمولی نیز 3 تا 4 جلسه و نیز جهت القای کلاژن، 3 جلسه مورد نیاز است.
این روش دارای مزیت های زیادی بوده که از جمله آن ها می توان به عدم ایجاد درد برای فرد اشاره نمود. نواحی تعیین شده به وسیله کرم های ویژه ای بی حس شده و به این خاطر فرد متوجه دردی نخواهد شد.
طراحی شده توسط گروه طراحی و توسعه وب سایت رویال مدیا