به کمک مزوتراپی پوست، دارو به میزان کم به طور مکرر در لایه های مختلف پوست تزریق می شود. نتایج حاصل از این روش با تزریق، مختلف می باشد. به دلیل منشأ گرفتن نواحی مانند پوست، غضروف، عضله، بافت های نرم و استخوان از لایه مزودرم، مزوتراپی پوست برای این قسمت ها بسیار موثر می باشد. از داروهایی که در این درمان مورد استفاده قرار می گیرند می توان به عصاره های گیاهی، داروهای سنتتیک، مواد معدنی، ویتامین ها و آمینواسیدها اشاره نمود.
گلوله های بسیار کوچک دارویی به لایه مزودرم به صورت مستقیم وارد می شوند. لایه مزودرم از ویژگی های درمانی بسیار مناسبی برخوردار می باشد.
مزوتراپی کاربردهای گسترده ای در زمینه زیبایی دارد. این کاربردها شامل رفع افتادگی و شل بودن پوست، چروک های ظریف صورت، جوانسازی پوست، خطوط حاصل از زایمان و یا تغییر وزن، لیفت صورت، بعضی از ضایعات رنگدانه ای، برطرف کردن قسمت های دارای سوختگی و زخمی، ریزش مو، جوش و نیز بالشتک چربی زیر پلک می شود.
پس از این که دارو به بافت هدف تزریق شد، در زیر پوست آزاد شدن سلول های دارای چربی صورت گرفته و می شکنند و سرانجام چروک و از بین می روند. پس از این که سلول های مرده منهدم شدند، قرار گیری چربی های آزاد شده داخل جریان خون انجام شده و در نتیجه به وسیله روده و کلیه به خارج از بدن هدایت شده و دفع می شود.
پس از این که انهدام و سپس دفع سلول های چربی صورت گرفت، به وسیله دیگر موادی که از طریق تزریق داروی مزوتراپی به بدن وارد شده اند، خاصیت ارتجاعی پوست افزایش می یابد و سبب خنثی شدن تاثیرات مضر موادی به نام رادیکال های آزاد می شود.
علاوه بر این، در نواحی مانند پلک ها، گردن و صورت باعث ایجاد ظاهری زیباتر شده و چین و چروک های موجود را برطرف می نماید.
افرادی که به علل گوناگون دارای ریزش مو هستند، به وسیله مزوتراپی مو می توان مواد و داروهای مورد نیاز را با تزریق کردن به بافت مربوطه در سر منتقل نمود و سریعتر ریزش مو را کنترل کرد. این شیوه علاوه بر این که ریزش مو را متوقف می کند، رشد مجدد مو نیز در صورتی که پزشک از مزوتراپی استفاده صحیحی نماید، شروع شده و موهای فرد نسبت به حالت قبل از درمان پرپشت تر می شود. همچنین این روش سبب گردش خون بیشتر در سر و افزایش مقاومت و درخشندگی مو می شود.
بافت همبند در اکثر مواقع در محل زخم و یا بخیه ایجاد شده و به این خاطر پوست این ناحیه سخت می شود و دارای ظاهر برآمده می شود. با تزریق داروی مناسب با استفاده از روش مزوتراپی، سست و شکسته شدن بافت همبند صورت گرفته و امکان انجام دیگر مراحل درمانی بر روی پوست به وجود می آید. در صورتی که فرد دارای بافت های سوخته باشد نیز به کمک این روش می توان آن را برطرف نمود.
با افزایش سن، تولید کلاژن به طور غیر ارادی در پوست کم می شود. این ماده عامل مهمی برای جوان و مستحکم ماندن پوست می باشد و در صورتی که میزان آن کاهش پیدا کند، به مرور زمان چین و چروک و افتادگی برای پوست ایجاد می شود. برای کشیده شدن پوست و نیز محو نمودن چروک ها در قسمت های مانند دور چشم و پیشانی نیز مزوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد.
در این شیوه از تزریق موادی مانند ویتامین ها، آمینواسیدها، آنتی اکسیدان ها و نیز هالورونیک اسید استفاده می شود. به عنوان مثال می توان به استفاده از ویتامین سی در روش مزوتراپی برای بهتر و روشن تر نمودن پوست اشاره کرد. با انجام یک درمان تکمیلی برای این روش، می توان عوارض احتمالی آن را کاهش داد.
افرادی که دارای پوست ناصافی به علت آکنه می باشند، در ابتدا باید به کمک میکرودرم و داروهای گوناگون، لایه برداری را انجام دهند و پس از افزایش اثر پذیری پوست و ساخت سلول های جدید توسط پوست، جهت ایجاد سلول های بهتر و نیز تقویت نمودن لایه زیرین از مزوتراپی استفاده نمایند. به این ترتیب سلول های جدید دارای کیفیت مناسب تری می شوند.
کاربرد های دیگر مزوتراپی پوست عبارتند از :
فناوری جدیدی که در زمینه مزوتراپی قدیمی به حساب می آید، شیوه سوراخ کردن به وسیله سوزن است که جایگزین آن تزریق امواج الکتریکی می باشد. این روش که به الکتروپوریشن هم معروف است، طرفداران زیادی میان روش های زیبایی غیرتهاجمی دارد.
افرادی که مایل به انجام تزریق نمی باشند، می توانند مزوتراپی بدون سوزن را انجام دهند. در این شیوه مواد مغذی به کمک تکنیک هایی مانند الکترواسموز و الکتروپوریشن و امواج الکتریکی کوچک در آن ها، به سلول ها می رسند. پس از اتمام درمان فرد می تواند فعالیت های روزانه خود را انجام دهد.
این شیوه جزو روش های غیرتهاجمی بوده و افراد زیادی طرفدار آن می باشند. به صورت سرپایی انجام شده و مزایای دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر می شود :
این روش عوارض بسیار کمی در مقایسه با دیگر روش ها دارد. مثلا پس از این روش ممکن است کمی کبودی، قرمزی، ورم، خارش، درد جزئی و در مواقعی عفونت ایجاد شود که پس از گذشت مدتی کوتاه برطرف می شود. درد ایجاد شده بر اثر این روش بسیار کم و در حد نیشگون بوده به طور کلی می توان این روش را بدون درد به حساب آورد.
پزشک نیز با تجویز کرم های بی حس کننده برای فرد می تواند موجب برطرف شدن این موارد شود.
بستگی به مشکلاتی که فرد دارد و نیز انتظارات او از این روش، دوره درمان هم دارای بازه متفاوتی می باشد. اما معمولا 15 جلسه درمانی برای مزوتراپی پوست مورد نیاز می باشد. این جلسات به صورت دوره ای بوده که انجام آن ها به گونه زیر می باشد
ماه نخست : هفته ای یک بار- 4 جلسه
پس از گذشت 2 ماه از گام اول : هر 2 هفته یکبار و برای 4 جلسه پس از گذشت 5 ماه : یکبار در ماه و برای 5 جلسه پس از گذشت 6 ماه : هر 6 ماه یکبار و برای 2 جلسه
به همین جهت برای گذراندن دوره درمان به صورت کامل باید 20 ماه صبر نمود. این مدت ممکن است بستگی به مشکل فرد و قصد او و با نظر پزشک کمتر و یا بیشتر نیز شود.
طراحی شده توسط گروه طراحی و توسعه وب سایت رویال مدیا