سرنگ ابزاری است که به وسیله ی آن می توان مایعات را به بدن تزریق نمود و یا آن ها را از بدن بیرون کشید.
آکنه ضایعه پوستی است که سبب ایجاد ناراحتی برای افراد و نیز تاثیر در زیبایی آن ها می گذارد و در صورتی که این ضایعه شدید باشد، منجر به ایجاد اسکار خواهد شد. آکنه های خفیف تر نیز احتمال ایجاد اسکار را نیز دارند. به همین خاطر درمان به موقع این عارضه بسیار مهم است. با این وجود در مواقعی راه حلی برای جلوگیری از اسکار جوش وجود نداشته و باید شیوه ای مناسب برای درمان اسکار صورت به کار گرفت.
به کمک روش هایی از قبیل جراحی، لایه برداری شیمیایی، میکرونیدلینگ، لایه برداری با لیزر و پی آر پی می توان جای جوش را درمان نمود. روش سابسیژن راه حلی موثر جهت برطرف کردن اسکارهای مختلف و جای جوش می باشد. این روش می تواند پیوندهایی که موجب نگه داشتن زخم در جای خود شده اند را از بین ببرد و برخلاف لیزرها تاثیری بر لایه بالایی پوست نمی گذارد. چند شیوه برای انجام این روش وجود دارد. نتایجی که از سابسیژن حاصل می شوند سریع بوده و نیازی به دوره نقاهت ندارد.
ساسیژن روشی بسیار ساده، سریع، مطمئن و دارای نتایج بسیار خوشایند می باشد. اسکارهایی که به وسیله آکنه و یا ضایعات سلولیت یا آبله مرغان ایجاد شده اند و از بین نرفته اند، به کمک سابسیژن کاملا برطرف خواهند شد. اغلب افرادی که دارای اسکارهای باقی مانده از ضایعات می باشند، روش های متعددی را برای رفع این مسئله به کار گرفته اند ولی نتیجه مورد نظر خود را مشاهده نکرده اند و به همین خاطر این روش به این افراد بسیار کمک می کند. علاوه بر این، این شیوه جهت رفع زخم های پوستی فرورفته و چین و چروک ها هم مورد استفاده قرار می گیرد که از این رو به جراحی برش زیر پوستی نیز معروف است.
سابسیژن به کمک سوزنی زیر پوستی صورت می گیرد که به وسیله سوراخی که در زیر پوست ایجاد شده است، وارد می شود. به کمک لبه تیغ سوزن رشته های فیبروتیک را که سبب اتصال زخم به بافت زیرین می شوند، از بین می برد. زمانی که تارهای فیبروتیک آزاد شوند و کلاژن های جدید به دلیل بهبود زخم تولید شوند، محل زخم بهبود می یابد. امکان انجام سرپایی برای این روش وجود دارد و بیمار بدون هیچ ناراحتی می تواند آن را تحمل نماید.
برای تشخیص مناسب بودن این روش باید به پزشک مراجعه نمود. در جلسه مشاوره، شدت و عمق اسکار توسط پزشک مورد بررسی قرار می گیرد و با نظر او مناسب ترین راه برای درمان اسکار پیشنهاد می شود.
موارد زیر می توانند به کمک سابسیژن درمان شوند:
احتمال دارد در شرایط زیر استفاده از این روش مناسب نباشد :
• اسکار چکشی
• افرادی که در گذشته زخم های هیپرتروفی و یا کلوئید داشته اند.
• افرادی که رتینوئید خوراکی سیستمیک مصرف می کنند و یا اخیرا مصرف کرده اند.
• لخته شدن خون
• عفونت باکتریایی
مراحل انجام سابسیژن عبارتند از :
این درمان به دو شیوه صورت می گیرد :
سوزنی با عنوان نوکور که نوک تیزی دارد، برای سال ها در این روش مورد استفاده قرار می گرفت.
با وجود این که فیبروز باز می شود و نیز باندهای فیبروتیک پاره می شوند و این مسئله مطلوب است، اما با توجه به معایب گفته شده، شیوه مناسبی نخواهد بود.
این شیوه جدید جهت درمان در عمق های مختلف و در موارد گوناگون ایجاد شده است. هیچ درد و ناراحتی برای فرد ایجاد نمی کند. می تواند سبب دسترسی و حمله به بافت های همبند شود. امروزه متخصصان از این روش بسیار بهره می گیرند.
ضایعات پوستی از جمله آکنه و اسکارهایی که دارای عمق زیادی می باشند و برای مدت زیادی بر روی پوست هستند، به جلسات بیشتری برای درمان احتیاج دارند. شدت اسکار در تعیین تعداد جلسات نقش مهمی دارد. سرانجام پس از بررسی های انجام شده توسط پزشک، تعداد جلسات مشخص می شود. معمولا پس از انجام 2 تا 3 جلسه درمانی، نتایج نمایان می شوند. هر جلسه درمانی نیز در حدود 15 الی 30 دقیقه زمان نیاز دارد.
در حالت کلی این روش از عوارض و خطرات کمی برخوردار است که به کار گیری سوزن کانولا در این روش به این امر کمک کرده است.
عوارض این روش شامل موارد زیر می شود :
این روش را می توان به تنهایی و یا به طور همزمان با روش هایی از جمله تزریق ژل و فیلر، لیزر جوانسازی پوست، لایه برداری با مواد شیمیایی، لیزر فرکشنال CO2، میکرونیدلینگ، پماد رتینوئید و نیز PRP به کار گرفت.
برای هر فرد هزینه انجام سابسیژن متفاوت می باشد و با توجه به عواملی مانند تعداد جلسات، ناحیه درمان و عمق زخم تعیین می شود. در جلسه مشاوره این هزینه مشخص خواهد شد. همچنین تعداد و شدت زخم ها هم در تعیین هزینه این روش تاثیر گذار هستند.
به محض اتمام درمان پزشک از بیمار می خواهد تا موارد زیر را رعایت کند :
هنگامی که شخص مکانیزم این درمان را می شناسد، تصور دردناک بودن این روش در زمان وارد شدن سوزن ها به پوست را دارد. در حالی که این تصور نادرست می باشد. دلیل آن هم استفاده از بی حسی موضعی می باشد. ایجاد خونریزی در شکافی که سوزن کانولا در آن وارد می شود، امری طبیعی است. به دلیل استفاده از سوزن های ضخیم تر در گذشته، خونریزی و درد بیشتر ایجاد می شد.
برای درمان ضایعات سطحی پوست، روش میکرونیدلینگ مناسب تر می باشد که تا لایه درم اثر خود را می گذارد و برای مواردی از قبیل منافذ باز پوست، آکنه سطحی و جوانسازی پوست مناسب ترین شیوه می باشد. اما برای تحریک کردن پوست جهت کلاژن سازی در زیر پوست و به کمک آن می توان اسکارهای آتروفیک و فرورفته را برطرف نمود. در مواردی که ضایعات سطحی و عمقی پوست وجود دارند، می توان به صورت همزمان از این دو روش استفاده نمود تا نتیجه مورد نظر به دست آید.
برای درمان جای جوش سطحی لیزر فرکشنال مناسب می باشد. این لیزر می تواند تا عمق 62.5 میکرومتر نفوذ و تا ناحیه سطحی اپیدرم نفوذ کند. در صورتی که برای درمان اسکارهای عمیق و نیز فرورفته، روش ساسیژن موثرتر می باشد. در حالت کلی برای درمان ضایعات اپیدرمی از لیزر و برای برطرف نمودن لایه های عمیق از سابسیژن استفاده می شود و این روش به عنوان مکملی برای دو روش دیگر به حساب می آید.
در صورتی که محل زخم ها عمیق و یا لنگری شکل باشند، استفاده از تزریق ژل یا فیلر می تواند سبب دائمی شدن نتایج شود. در شرایطی که محل زخم ترکیبی باشد، ساسیژن در محل زخم های عمیق موثر می باشد ولی در زخم های آتفروفی به مدت 1.5 تا 2 سال نتایج ماندگاری خواهند داشت.
برای درمان این نوع ضایعات، روش سابسیژن بسیار موثر می باشد ولی اغلب پزشکان استفاده از دیگر روش ها مانند لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ را پس از انجام سابسیژن توصیه می کنند. انجام تمامی جلسات در نظر گرفته شده توسط پزشک، مهم ترین عامل برای نماین شدن نتایج مورد نظر می باشد.
طراحی شده توسط گروه طراحی و توسعه وب سایت رویال مدیا