به کمک رژیم غذایی مناسب و نیز ورزش کردن، می توان به وزن ایده آل دست پیدا کرد. اما در صورتی که با انجام این کارها، وزن مورد نظر برای شما ایجاد نشده است، باید به روش هایی مانند لیپوساکشن فکر کنید. طبق این روش که به وسیله جراحی صورت می گیرد، جهت خارج کردن چربی های موضعی از نیروی مکش استفاده می شود و به این ترتیب فرم دهی به بدن صورت می گیرد. انجام این روش سبب حاصل شدن نتایج خوشایند خواهد شد.
افراد زیادی هستند که در بدن خود دارای بخش هایی از چربی های موضعی می باشند که با ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی از بین نمی روند و مقاومت می کنند و به این دلیل خواهان انجام لیپوساکشن هستند. از بین نرفتن این چربی ها به دلایل گوناگونی می باشد که از جمله مهمترین آن ها، مسائل ژنتیکی می باشند. روش لیپوساکشن انواع مختلفی دارد ولی همه آن ها دارای اصول مشابه می باشند. در همه این شیوه ها برای خارج کردن چربی ها از ساکشن استفاده می شود.
جراحی که در آن به کمک شیوه ساکشن، چربی های اضافه از بخش های ویژه بدن مثل شکم، ران، باسن، گردن و بازوها برداشته و یا خارج شوند، لیپوساکشن گفته می شود که رایج ترین نوع مربوطه نواحی شکم و پهلوها و نیز ران می باشد. این روش همچنین سبب شکل دهی به نواحی گفته شده می شود. لیپوساکشن به لیپوپلاستی نیز معروف است.
از این روش جهت کاهش وزن نباید استفاده نمود. در صورتی که فرد دچار اضافه وزن باشد، باید با رعیات کردن رژیم غذایی مناسب و انجام فعالیت های ورزشی و در کنار آن ها انجام جراحی هایی مانند بای پس معده، به رفع این موضوع بپردازد.
در شرایطی که فرد دارای چربی اضافه در بعضی از قسمت ها مثل شکم و پهلوها باشد و در دیگر بخش ها دارای وزن پایدار و مناسب باشد، لیپوساکشن گزینه مناسبی برای او خواهد بود. این روش در مواقعی به همراه دیگر جراحی های زیبایی از قبیل ابدومینوپلاستی، کاهش سایز سینه و یا لیفت صورت انجام می شود.
امروزه با بهبود یافتن تکنیک ها، جراحیلیپوساکشن از خطرات کمتری برخوردار است و درد کمتری را نیز برای فرد ایجاد می کند. تکنیک های جدیدی که در این روش مورد استفاده قرار گرفته است، عبارتند از :
این شیوه که به کمک بی حسی موضعی صورت می گیرد، شایع ترین نوع لیپوساکشن محسوب می شود. پیش از این که چربی ها برداشته شوند، با استفاده از تزریق یک محلول دارویی، نواحی تحت درمان بی حس خواهند شد. در مواقعی حجم این محلول در حدود 3 برابر میزان چربی های برداشته شده می باشد. مواد تشکیل دهنده این محلول شامل یک بی حسی موضعی به نام لیدوکائین و دارویی دیگر به نام اپینفرین که وظیفه انقباض رگ های خونی را بر عهده دارد، می باشد. با استفاده از لیدوکائین، ناحیه مورد نظر پیش و پس از جراحی بی حس می شود و اغلب به بی حسی دیگری احتیاج نمی شود. اپینفرین نیز سبب کم شدن خونریزی، تورم و خون مردگی در قسمت تحت درمان می شود. به کمک محلول داخل وریدی نیز چربی ها راحت تر حذف می شوند. این محلول در زمان خروج چربی های زائد، از درون ناحیه مربوطه بیرون می آیند. در این شیوه از جراحی لیپوساکشن زمان زیادتری برای درمان صرف خواهد شد.
به کمک این شیوه که شباهت زیادی با تامسنت دارد نیز جراحی لیپوساکشن صورت می گیرد. تفاوت مهم این روش با لیپوساکشن تامسنت در حجم محلولی است که موضع مورد نظر تزریق می شود.در این شیوه محلول کمتری تزریق خواهد شد. این میزان برابر با میزان چربی های زائد برداشته شده می باشد. زمان مورد نیاز برای این روش نیز کمتر می باشد. این شیوه غالبا به کمک بیهوشی خفیف و یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد.
از دیگر روش های استفاده شده برای لیپوساکشن، شیوه ای است که در آن به کمک امواج اولتراسونیک سلول های چربی شکسته و به حالت مایع تبدیل می شوند. در ادامه به وسیله مکش وکیوم از ناحیه مد نظر خارج می شوند. این شیوه به دو صورت انجام می شود که در حالت نخست که روش خارجی می باشد، چربی ها توسط دستگاه ویژه ساطع کننده امواج اولتراسوند، از روی سطح پوست برداشته می شوند و در حالت دوم که روش داخلی می باشد، این سلول ها توسط لوله ای داغ به نام کانولا و از زیر پوست برداشته می شوند. از این روش برای برداشتن چربی در نواحی مانند بالای کمر و یا سینه های بزرگ مردان استفاده می شود. این عمل اکثرا به همراه روش تامسنت و به عنوان روش تکمیلی مورد استفاده قرار می گیرد تا بتواند دقت کار را بالا ببرد. همچنین به زمان بیشتری در مقایسه با روش فوق مرطوب نیاز دارد.
این روش به کمک انرژی امواج لیزر جهت آب نمودن سلول های چربی به کار گرفته می شود. پس از آبکی شدن سلول های چربی، به وسیله مکش وکیوم از ناحیه مربوطه خارج می شوند و یا در مواقعی به صورت خود به خود و به کمک لوله های کوچک قرار گرفته در این قسمت، تخلیه می شوند. لوله های استفاده شده در این روش کوچکتر از لوله های مورد استفاده در روش سنتی می باشند و همین امر سبب شده است تا جراحان برای درمان نواحی ظریف بدن به سراغ این روش بروند. از جمله این نواحی می توان به چانه، صورت و فک ها اشاره کرد. از دیگر مزیت هایی که لیپوساکشن به وسیله لیزر با دیگر شیوه ها دارد، این است که انرژی امواج لیزر در این روش سبب تحریک بافت ها برای تولید کلاژن می شود. این امر باعث می شود بافت پوست مستحکم شده و از شل شدن و افتادگی آن پس از جراحی جلوگیری شود. کلاژن پروتئینی به شکل رشته می باشد که ساختار پوست را حفظ می نماید.
این نکته را باید در نظر گرفت که لیپوساکشن برای کاهش وزن صورت نمی گیرد و هدف اصلی آن بهبود شکل یک یا چند قسمت از بدن می باشد. این روش جهت از بین بردن چربی ها در نواحی مانند شکم و پهلو که مقاومت زیادی دارند، انجام می شود.
همچنین از لیپوساکشن برای درمان دیگر بیماری ها نیز استفاده می شود که عبارتند از :
این روش مزایایی دارد که در زیر به آن ها اشاره می شود :
جهت فرم دهی قسمت های مختلف بدن و بدون ایجاد درد، می توان از لیپوساکشن استفاده نمود. این نواحی عبارتند از :
چربی هایی که در شکم وجود دارند، بیشتر از هر قسمت دیگری در بدن تحت درمان با لیپوساکشن قرار می گیرند. بانوانی که زایمان کرده اند، دارای عضلات شکم ضعیفی داشته و به این علت بخش زیر شکم آن ها دارای افتادگی می باشد و متمایل به طرف پایین شده است که سبب تجمع چربی در این قسمت ها می شود. به کار گیری از لیپوساکشن در این بخش ها، نتایج مطلوبی را رقم می زند. اما در صورتی که پوست شکم دارای چربی و افتادگی زیادی باشد، باید از جراحی زیبایی شکم استفاده شود.
این روش به طور ویژه در زنان صورت می گیرد. طبق این روش، تخلیه چربی هایی که در زیر بازو تجمع یافته اند، انجام می شود. اغلب زنان علاقه مند به پوشیدن لباس های آستین کوتاه یا بدون آستین می باشند ولی به دلیل شکل بازوهای خود ناراحت می باشند. به کمک لیپوساکشن، برداشتن چربی های اضافی این قسمت انجام می شود و بازوها دارای فرم زیبایی می شوند.
در صورتی که میزان بیش از اندازه ای از چربی ران ها برداشته شود، این امر سبب ایجاد برآمدگی ها و فرورفتگی هایی در پوست خواهد شد. بر اساس میزان چربی اضافه که در این بخش ها وجود دارد، امکان دارد بیشتر از یک جلسه درمانی برای تخلیه چربی های ران نیاز باشد.
جهت دستیابی به نتایج مطلوب، پزشکان اکثرا کانولاهای کوچک را در قسمت باسن مورد استفاده قرار می دهند. با ایجاد چند برش کوچک در این قسمت، سبب حفظ شدن تقارن باسن پس از کوچک کردن آن می شوند. پس از ایجاد تغییر در فرم این بخش و از بین رفتن چربی های اضافه، لباس های فرد بهتر به تن او می نشینند.
قسمت های گوناگونی در کمر می باشند که تجمع چربی ها در آن نواحی صورت می گیرد و به وسیله لیپوساکشن امکان استخراج آن ها وجود دارد. از جمله این قسمت ها می توان به بخش های زیر کتف و بالای کمر، قسمت نزدیک زیر بغل، بالای کمر و نزدیک گردن و نیز نزدیک استخوان دنبالچه اشاره کرد.
افراد مناسب برای این روش باید از شرایط جسمی مناسبی برخوردار باشند و در بخش هایی از بدن خود دارای چربی هایی می باشد که مقاومت زیادی دارند که با ورزش کردن و رعایت رژیم برطرف نمی شوند. بانوان و آقایانی که بیشتر از 18 سال سن دارند، به دلیل داشتن وضعیت جسمی مناسب، گزینه های مناسبی برای انجام لیپوساکشن به شمار می آیند.
در حالت کلی افراد مناسب برای این روش، افراد زیر می باشند :
افراد زیر مناسب برای لیپوساکشن نمی باشند :
مواردی که جزو عوارض این روش هستند عبارتند از :
با وجود کم بودن خطر مرگ در این روش، احتمال آن وجود دارد. در صورت برداشته شدن میزان زیاد چربی و یا داشتن اضافه وزن به همراه همراه بیماری در فرد، خطر اتفاق این مسئله نیز افزایش می یابد. عوارض خطرناک لیپوساکشن عبارت است از :
به محض اتمام این روش، فرد به بخش ریکاوری انتقال داده می شود. وضعیت فرد در این بخش با دقت زیادی بررسی می شود. امکان قرار دادن لوله ای کوچک در زیر پوست بیمار وجود دارد تا به وسیله آن، تخلیه مایعات تجمع یافته انجام شود. برای کم شدن خطر ایجاد عفونت، ممکن است آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز شود. فرد پس از این درمان، دردی را احساس می کند که به کمک پزشک این درد تسکین داده می شود و او احساس راحتی خواهد کرد. احتمال دارد در اطراف قسمت درمان یافته، بانداژی لاستیکی یا اسفنجی قرار داده شود و یا بر تن بیمار گن فشاری قرار داده شود تا به این ترتیب شکل دلخواه برای بخش مد نظر ایجاد شود. جراحی چگونگی تعویض پانسمان و نیز استحمام را برای فرد توضیح می دهد. همچنین زمان برداشتن کامل پانسمان را نیز به فرد خواهد گفت.
فرایند بهبودی هر شخص متفاوت با شخص دیگری می باشد. یک روز پس از انجام لیپوساکشن، معمولا پرستار از بیمار می خواهد که چند قدم راه برود تا جریان خون در بدن او شکل گیرد. در دوران بهبودی باید از کشیدن سیگار و نیز مصرف بعضی از داروهای خاص خودداری کرد.
پس از لیپوساکشن ایجاد تورم و کبودی طبیعی می باشد. این تورم بعد از گذشت 7 روز رفع می شود. اما برای برطرف شدن کبودی باید برای 3 هفته یا بیشتر صبر نمود. همچنین بی حس شدن پوست نیز برای چند هفته احتمال دارد به طول بینجامد. 10 روز پس از انجام عمل، کشیدن بخیه ها صورت می گیرد.
با وجود بازگشتن به کار بعد از چند روز، باز هم برای انجام کارهای روزانه مانند سابق باید 1 تا 2 هفته صبر کرد. مدت زمان ریکاوری و بهبودی با توجه به میزان چربی برداشته شده تعیین می شود.
این عمل مطابق با نیازهای فرد صورت می گیرد و به همین خاطر نمی توان به طور دقیق هزینه آن را تعیین نمود. مناسب ترین راه برای آگاهی از هزینه این روش، مشاوره با پزشک می باشد.
با این وجود برای تعیین این هزینه به عوامل زیر توجه می شود :
بعد از این روش، بانداژ کردن ناحیه تحت جراحی صورت می گیرد تا از کبودی، تورم و درد پیشگیری شود. با توجه به ناحیه ای که درمان یافته است، از لوازمی مانند باند و چسب، کمربند، لوله های محافظ و لباس های دیگری که محکم هستند به کار گرفته می شود. احتمال دارد فرد برای مدتی در حدود 3 تا 4 هفته از این لباس های محکم و بانداژها بهره گیرد. حدود 7 تا 10 روز بعد از جراحی نیز تورم و کبودی وجود دارد و برای چند روز از ناحیه برش داده شده مایعات بیرون می آیند. در مواقعی استفاده از آنتی بیوتیک برای کاهش عفونت فرد، تجویز می شود.
بعد از این که تاثیر داروهای آرام بخش از بین رفت، اغلب افراد می توانند بلند شوند و حرکت نمایند. به محض بهتر شدن شخص، امکان شروع فعالیت های روزانه وجود دارد. باید توجه داشت که این امر ممکن است در حدود چند روز تا چند هفته زمان ببرد. ولی اکثر بیماران پس از چند روز مجددا کارهای خود را انجام می دهند. در صورتی که ناحیه بزرگ تری درمان یافته باشد، مدت زمان بهبودی نیز بیشتر می شود.
این عوارض متغیر می باشند. این روش سبب از بین رفتن چربی های اضافی به صورت موقت می شوند. به همین خاطر در صورت اضافه وزن مجدد، تجمع چربی در ناحیه ای دیگر از بدن رخ خواهد داد. این چربی ها در لایه هایی با عمق بیشتر مخفی می شوند و در صورتی که وارد بافت های اطراف قلب یا کبد شوند، وضعیت خطرناکی ایحاد خواهد شد. عده ای بعد از انجام این روش، اعصابشان برای همیشه دچار آسیب می شود و حساسیت پوستشان به میزان زیادی کم می شود. در افراد دیگری نیز ممکن است ناحیه ساکشن شده باز شود و یا فرو رود و یا پوست آن ها دارای موج شده و یا فرو رود. همه این عوارض گفته شده دائمی می باشند و امکان بازگشت به حالت سابق وجود ندارد.
طراحی شده توسط گروه طراحی و توسعه وب سایت رویال مدیا